DuList IN

Počinju Mirisi Božića u Konavlima

Počinju još jedni osmi po redu Mirisi Božića, tradicionalna manifestacija ruralnog turizma Konavala, koji će ove godine biti otvoreni Cavtatskom vremeplovnom kolendom te odmah poslije zatim i Božićnim koncertom Faroskih kantadura, u nedjelju 20. prosinca.

Cavtatska vremeplovna kolenda, koja će krenuti u 18 sati ispred T Konavle, oživjeti će tradiciju i predstaviti posjetiteljima znamenite povijesne ličnosti; Cavtislavu, Tina Pattieru, Baltazara Bogišića, Mariju Konavoku, Vlaha Bukovca, Jelku Miš i Nika Kušelja, koji će kolendare, uz tratamenat i pjesmu povesti gradom. Pjesmu će u kolendi predvoditi Faroski kantaduri, klapa Ragusa Vecchia i klapa Cavtajke, pišu organizatori.
Odmah zatim, s početkom u 19:15 sati, Faroski kantaduri iz Staroga Grada na otoku Hvaru, predstavit će se posjetiteljima svojim prepoznatljivim glagoljaškim pjevanjem, a izvodit će hvarske božićne napjeve i kolende.
Inače, Mirisi Božića u Konavlima pokrenuti su 2008. godine kao promotivni događaj u ruralnom turizmu Konavala, tada u obliku najveće kolende u Hrvatskoj, te su se vremenom pozicionirali kao prepoznatljiv turistički proizvod, što predstavlja dodatnu vrijednost cijeloj dubrovačkoj turističkoj destinaciji. Također, manifestacija je nagrađena Zlatnom poveljom “Suncokreta ruralnog turizma Hrvatske”, u kategoriji ruralno-turističke manifestacije.
Mirisi Božića su svakako događaj koji ne biste trebali propustiti. Posjetite Konavle, povedite drage osobe, svoje prijatelje te uživajte i ove godine u bogatom programu koji je za vas pripremljen.

 

Pročitajte još

U svibanjskom điru gradom uhvatili smo i rijetke kupače

Dulist.hr

Konavsko vino, led i tovar hit među turistima

Dulist.hr

MARJAN ŠKRABIĆ Lijepa priča s dubrovačkim šaptačem psima

Hrvoje Curić