Kultura

Počinju deveti Dani kršćanske kulture

Dani kršćanske kulture, desetodnevna manifestacija koja se deveti put održava u Dubrovniku, bit će otvorena u subotu, 5. travnja u 12 sati u prostorijama Hrvatske matice iseljenika u Dubrovniku, a otvorit će je dubrovački biskup mons. Mate Uzinić. Uz otvaranje Dana bit će otvorena i izložba „Križni put“ autorice Ljiljane Knez.

Iste večeri, 5. travnja u 20 sati u crkvi sv. Igancija korizmeni koncert „Via Crucis“ održat će Dubrovački simfonijski orkestar, Akademski zbor „Pro Musica“ iz Mostara i zbor „Prijatelji“ iz Čitluka. Kao solisti nastupit će Dubravka Hilje, sopran, Monija Jarak, mezzosopran, Mirjan Bukmir, tenor i Mate Akrap, bas. Dirigent je Igor Tatarević, autor i zborovođa mo. Dragan Filipović.

U nedjelju, 6. travnja u 14 sati počinje pobožnost križnog puta padinama Srđa, a predvodit će je dubrovački biskup mons. Mate Uzinić.

U ponedjeljak, 7. travnja u 20 sati u dvorani Ivana Pavla II. dr. Tonći Trstenjak održat će predavanje povodom 200. obljetnice obnove Družbe Isusove „Isusovci u Dubrovniku.“ Nakon predavanja akademik Luko Paljetak predstavit će Trstenjakovu knjigu „Božićna pomaranča.“

U utorak, 8. travnja u 20 sati u crkvi Svete Blagovijesti koncert će održati pravoslavni zbor.

U srijedu, 9. travnja u 20 sati u dvorani Ivana Pavla II. u Dubrovniku bit će predstavljena knjiga Jurja Batelje i Petre Batelja “Bogorodica Zaštitnica u Hrvata. Teološki i povijesno-umjetnički pristup.” O knjizi će, uz autore, govoriti dr. Vinicije Lupis.

U četvrtak, 10. travnja u 19.30 sati u crkvi sv. Mihajla na Lapadu Dubrovački komorni zbor s dirigentom Franom Krasovcem održat će koncert duhovne glazbe.

U petak, 11. travnja u 20 sati u dvorani Visia bit će prikazan film o bl. Ivanu Pavlu II. u povodu njegova proglašenja svetim “Nemamo vremena za gubljenje,” autora Joza Barišića.

U subotu, 12. travnja održat će se Noć crkvenih muzeja. Noć počinje obilaskom franjevačkog klaustra i muzeja u 19.30, a nastavlja se razgledavanjem dominikanskog muzeja i riznice dubrovačke katedrale uz stručno vodstvo.

U nedjelju, 13. travnja u 20 sati u dubrovačkoj katedrali bit će priređena duhovna večer Katedralnih madrigalista pod vodstvom Margit Cetinić.

U ponedjeljak, 14. travnja u 20 sati u crkvi samostana Male braće bit će Koncert duhovnih skladbi u izvedbi dubrovačkih klapa i zborova. Koordinator je Krešimir Magdić, a nastupit će ženske klape Amfora, Skontradura i klapa FA Linđo, te muške klape Subrenum, Ragusa Vecchia, Kaše i Oštro. Od zborova nastupaju: Crkveni zbor župe Sv. Križa iz Gruža, Crkveni zbor župe Sv. Nikole iz Čilipa i Djevojački zbor Amorete.

Devete Dane kršćanske kulture nakon toga će zatvoriti biskup Uzinić.

Manifestacija Dani kršćanske kulture u organizaciji Nakladne kuće „Verbu“ iz Splita i suorganizaciji pojedinih hrvatskih (nad)biskupija ove godine održava se u Splitu, Dubrovniku i Šibeniku. Splitski DKK, koji su počeli godinu dana ranije nego dubrovački, ove godine proslavljaju 10. obljetnicu održavanja.

Pročitajte još

VELIKI INTERES PUBLIKE Dodatna izvedba ‘Balkanskog špijuna’ na 70. Igrama

Dulist

PRIPOVJEDAONICA JASNE HELD Mališani uživali u pričama dubrovačkog kraja

Dulist

TREĆA IZLOŽBA ‘Iza Igara’ u objektivu Marka Ercegovića

Dulist.hr

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija