Zanimljivosti

Počinje Katolička malonogometna liga

Počinje Katolička malonogometna liga

Izvlačenjem parova i euharistijskim slavljem u petak, 1. ožujka u Župi sv. Mihajla započela je Katolička malonogometna liga u Dubrovačkoj biskupiji u kojoj sudjeluje osam momčadi iz sedam župa.

Na početku okupljene je pozdravio Krešimir Marković, povjerenik za KMNL u Dubrovačkoj biskupiji. Euharistijsko slavlje predvodio je pročelnik Vijeća za mlade don Marin Lučić. koji je u propovijedi kazao da ga raduje što KMNL započinje misom.

Osvrćući se na biblijski odlomak u kojem su braća prodala Josipa, naglasio je da i u nogometu postoje „šporke“ igre, ali da oni koji igraju KMNL moraju biti drugačiji, te je nadodao: „Mi ne prodajemo svoju braću!“. Upitao se:
– Primjećujem li braću pored sebe? Gospodin nas ljubi, kao što je otac ljubio Josipa. Svakoga od vas Gospodin na poseban način ljubi. Svatko neka donese plod po svojim talentima. Gospodin vas traži i u nogometu. Razmislite o svojim talentima i o plodovima. U nogometu je važan odnos prema braći. Važno je i zajedništvo, jer bez zajedništva nema gola. To je slika Crkve!

Govoreći o evanđelju u kojem se govori o vinogradarima, kazao je:
– I mi smo dobili život na dar. Igra je znak da se radujemo tom daru. Pozvani smo donijeti urod. No, da nam se dar ne bi uzeo, pozvani smo propitkivati se. Moramo pitati da li zahvaljujemo na svom životu i daru.

Nakon mise održano je izvlačenje parova. Povjerenik za KMNL Marković podsjetio je svih osam prijavljenih momčadi na pravila, napose specifična pravila KMNL-a, te ih potaknuo da svatko od njih da dio sebe kako bi liga bila što bolja. Naglasio je da je predznak lige „katolička“, te da se u skladu s tim igrači trebaju i ponašati.

Izvučeni su sljedeći parovi prvog kola:

Župa sv. Mihajla I. – Župa sv. Petra
Župa sv. Mihajla II. – Župa sv. Andrije
Župa sv. Križa – Župa sv. Marije Magdalene
Župa sv. Obitelji – Župa sv. Spasa

Prvo kolo se igra iduću subotu 9. ožujka u 8.30 sati. Završnica KMNL-a u Dubrovačkoj biskupiji bit će 4. svibnja u sklopu Biskupijskog susreta mladih.

Pročitajte još

Dubrovkinja Zrinka Ćorić jedna od 15 finalistica za Miss Universe Hrvatske

Dulist

I OTAC VLAHA BUKOVCA UZGAJAO DUDOV SVILAC ‘Ćaće je uza me čuvao bube’

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist