Grad

Počinje gradnja hotela Orlando u Župi

Bliži se dugoočekivani dan početka gradnje novog hotela Orlando s pratećim objektima. Kako je za portal Župčica potvrdio direktor Hotela Dubrovačka rivijera Mario Boras, za izvođača radova je izabrana renomirana zagrebačka građevinska tvrtka Tehnika d.d., čiji se djelatnici već nalaze na gradilištu u Srebrenom. Investitor je već zatražio dozvolu za rad u ljetnim mjesecima, pa se očekuje da bi radovi trebali početi vrlo brzo.

Prema informacijama objavljenim na stranicama tvrtke, dioničko društvo Tehnika jedna je od vodećih građevinskih tvrtki za visokogradnju, prepoznatljiva na domaćem i svjetskom tržištu gdje posluje više od 60 godina, a zapošljava oko 1300 djelatnika.

Tehnika d.d. se može pohvaliti brojnim izgrađenim javnim, poslovnim, stambenim, školskim, sakralnim, industrijskim, poljoprivrednim i ostalim građevinama, kao i građevinama za kulturu i sport, te u hotelijerstvu i ugostiteljstvu. Tvrtka je izgradila na desetke hotela u Hrvatskoj, a na dubrovačkom području je radila na adaptaciji Hotela Argosy i President, te adaptaciji i sanaciji kompleksa Hotela Argentina.

Podsjetimo, plato gradilišta novog Orlanda trenutno služi za iskrcaj građevinskog materijala za Hotel Mline, a u tijeku su i radovi na izgradnji novog oborinskog kanala kojim će se vode bujice Gorčica izmjestiti s platoa gradilišta hotela.

Pročitajte još

Privode se kraju radovi na novom dječjem vrtiću u Mokošici

Dulist

GRAĐANI NEZADOVOLJNI ‘Otvorite vrata đardina vile Čingrije!’

Dulist

FRANKOVIĆ PORUČIO ‘Nakon rata i razaranja, priča o Hrvatskoj započela je ispočetka’

Dulist