Kultura

POČEO GLAZBENI MOSKAR Slijedi filmska, latino i pop glazba

POČEO GLAZBENI MOSKAR Slijedi filmska, latino i pop glazba

Koncertom u palači Sponza, dubrovački glazbenici, violinistica Dora Kamber i gitarist Pero Škobelj otvorili su u nedjelju ciklus Jesenji glazbeni moskar koji organizira Dubrovački simfonijski orkestar. Glazbenici su nastupili s djelima Weissa, Piazzolle, Schuberta i Miroslava Miletića i oduševili brojnu publiku u Sponzi.

Ciklus se nastavlja u utorak, 15. listopada u Kneževu dvoru programom filmske, latino i pop glazbe. DSO komornim ‘Pops’ sastavom ravnat će Slobodan Begić, dok će kao solist nastupiti trubač Džemal Cakić, a za brojne zanimljive obrade aranžmane je priredio Damir Butigan. Početak koncerta je u 20.30 sati.

Program filmske i popularne glazbe posljednjih je nekoliko godina okupljao brojnu domaću i stranu publiku. Za sve koji su se zaželjeli omiljenog programa, a i one koji bi htjeli poslušati koncert po prvi put, DSO pops sastav za ovu priliku priprema glazbu iz filmova Miris žene, Kum, Sjećanja jedne gejše, James Bond, Totanik, iz serije Igra prijestolja, zatim svevremenske hitove Guantanamera, Volare, Sway i New York New York, kao i glazbu grupe Queen, ABBA-e, Beatlesa i brojne druge popularne skladbe.

Pročitajte još

U ZNANSTVENOJ KNJIŽNICI Predavanje o djelu Nikole Vitova Gučetića

Dulist

[FOTO] SPOMEN IZLOŽBA Marita Kisić Kamić predstavila umjetnička djela od plastičnih boca

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist