DuList IN

POČEO FESTIVAL ‘TIŠINA MOLIM!’ Furesti nasmijali puno Kino Slobodu

POČEO FESTIVAL 'TIŠINA MOLIM!' Furesti nasmijali puno Kino Slobodu

Četvrti po redu filmski festival ‘Tišina molim!’ počeo je u srijedu projekcijom dokumentarnog filma ‘Furesti’ Televizije Zagreb iz 1967. pred dupkom punim Kinom Sloboda.

I stari i mladi imali su prilike čuti iskustva svojih sugrađana iz prošlog stoljeća, često uz glasan smijeh jer ni stari Dubrovčani nisu imali puno ljubavi za masovni turizam. Nostalgičnoj atmosferi pridonijeli su i arhivski novinski materijali koji su služili kao podsjetnik kako se u gradu neke stvari nisu puno promijenile. Furesti, osim što su zabavili publiku su otvorili i ovogodišnji festival.

– Ovo je zaista jedinstvena manifestacija koja pokazuje da naš grad ima dugu i bogatu filmsku povijest koju ovaj festival prikazuje već niz godina, a Grad Dubrovnik ga prati od samog početka. Čestitam i mladom i kreativnom timu koji je imao snage osmisliti ovaj program koji osim što prikazuje filmove organizira i niz radionica koje educiraju naše nove nade koje će se sigurno u budućnosti pojaviti u filmu – prije projekcije je rekla Ana Hilje, pročelnica Upravnog odjela za kulturu i baštinu.

Organizatori Tomislav Tepšić i Miran Dilberović zahvalili su se publici za koju je jedva bilo mjesta u dvorani, a Dilberović je ponovio riječi jednog od osnivača festivala.

– Tu smo da podsjetimo starije generacije i naučimo nešto nove – istaknuo je.

Projekciji je uslijedio i domjenak na kojem su prisutni mogli razmijeniti dojmove o filmu, a kako su se proveli pogledajte u našoj fotogaleriji!

Pročitajte još

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist

KRISTINA ČORAK DONOSI Tradicionalne slastice s modernim twistom

Dulist

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

Ivana Mijić Vulinović