Kultura

Počeo festival “Glazba i riječ”

Koncertom Mješovitog zbora Libertas i Dubrovačkog simfonijskog orkestra pod dirigentskom palicom Viktora Lenerta i Nicola Giulianija sinoć je u Crkvi Sv. Nikole u Čilipima počeo 7. festival Glazba i riječ

koji organizira Umjetnička udruga Konavle Art. Zbor Libertas je uz pratnju DSO-a, među ostalim, izveo Zbor Židova iz Verdijeve opere Nabucco, Aleluju iz Händelovog oratorija Mesija, a u izvedbi skladbe Krist na žalu pridružio im se i domaći Župni zbor Crkve Sv. Nikole. Na kraju koncerta Dubrovački simfonijski orkestar izveo je Osmu simfoniju L. van Beethovena pod vodstvom gostujućeg dirigenta Nicola Giulianija iz Italije. Publika je sa zadovoljstvom pratila koncert i oduševljenim pljeskom zahvalila glazbenicima.
Večeras u Domu kulture u Grudi u 21 sat nastavlja se festival Glazba i riječ. Monokomediju Ko radi štrajka od gladi izvest će Damir Mihanović Ćubi koji će u ulozi Nevena, priprostog radnika, svojim britkim humorom kritizirati svakodnevnicu i krive vrijednosti koje nam se nameću u društvu. Predstava garantira dobru zabavu i smijeh do suza. Ulaz je slobodan.

Pročitajte još

MIDSUMMER SCENE Monodrama o životu Vesne Parun na Lovrjencu

Dulist

DUBROVAČKI PAVILJON U Veneciji održan umjetnički razgovor Angele Richter i Marthe Wilson

Dulist

PROJEKT ‘RENESANSNI VRT’ I ove godine izvedbe u ljetnikovcu Bunić Kaboga

Dulist