Natrag
19.4.2019 08:38

facebook

twitter

google

rss

dulist

Počeo festival Dubrovnik u pozno ljeto

27.8.2014 @ 22:18 Ana Prohaska Kultura
7;7

Podijelite:

Sinoć je u Franjevačkoj crkvi održan prvi koncert ovogodišnjeg Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto.

Dubrovačkom simfonijskom orkestru pridružio se Komorni studio Zagrebačke filharmonije, a nastupi solista u oba dijela koncerta izazvali su ovacije kod publike. Tako je u prvom dijelu jedan od najzanimljivijih violinista mlađe generacije, Iskandar Widjaja, izveo Bruchov Koncert za violinu br.1 u g molu i oduševio publiku, dok su u drugom dijelu koncerta nastupili solisti Martina Gojčeta Silić, alt, Nikolina Pinko, sopran, Marko Fortunato, tenor i Marko Špehar, bas, te uz Akademski zbor Pro musica Mostar izveli Mozartov Requiem u d molu.
Koncert otvaranja bio je uistinu sjajan početak Festivala, te je na pravi način nagovijestio kako Dubrovački simfonijski orkestar priprema izuzetno zanimljiv i raznovrstan program za svoje građane i goste Dubrovnika kroz puna četiri tjedna.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana