Zanimljivosti

Počelo trganje grožđa u Konavlima

U Pridvorju je ovu subotu održana tradicionalna, sedma po redu, manifestacija ‘Trganje’ kojom se obilježio početak berbe grožđa u Konavlima.

Trganje je započelo srdačnom dobrodošlicom domaćina i berbom grožđa u vinogradu Iva Karamana, dok su i ostali konavoski vinari sudjelovali u ovoj manifestaciji donošenjem grožđa u Franjevački samostan u Pridvorju. Nakon berbe i prikupljanja grožđa uslijedila je tradicionalna izrada misnog konavoskog vina. Djevojke u konavoskoj nošnji, zajedno s posjetiteljima, demonstrirale su kako se vino radilo u prošlosti. Cijeli je događaj protekao u pozitivnom ozračju, uz vino te tradicionalni ples i pjesme KUD-a Stjepan Radić.

Manifestaciju organizira Agroturizam Konavle s ciljem promoviranja Konavala kao vinarskog i vinogradarskog kraja koji, osim vrhunskih vina, nudi i zanimljive agroturističke sadržaje.

Pročitajte još

PEPELNICA ILI ČISTA SRIJEDA Počinje korizmeno razdoblje

Dulist

MASLINA 2020. Danjel Sabadin šampion, a nagrađena i Zrinka Cvitešić

Dulist

DULIST PRVI DONOSI Obnovljena crkva sv. Mihajla otvara se 17. ožujka

Leona Rašica

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija