Kultura

‘POČELI SMO SKROMNO’ Društvo dubrovačkih pisaca predstavilo deseto izdanje Literata

Deseti po redu broj godišnjaka ‘Literat’, tj. Literat deseti, u kojem su ove godine sadržani radovi desetaka autora predstavio je predsjednik Društva dubrovačkih pisaca Boris Njavro u društvu dr.sc. Ivane Lovrić Jović te profesorica hrvatskog jezika Mariele Marković i Tajane Martić u Čitaonici Narodne knjižnice Grad u srijedu navečer.

Literat je izdavački projekt Dubrovačkog društva pisaca, a počeo je s vrlo skromnim ambicijama prenošenja dubrovačke riječi, ističe Njavro.
– Kad smo počeli nismo se nadali objaviti niti tri ili četiri broja, a sad smo već na desetom. U njemu predstavljamo jedan književni pregled događanja pisane riječi u Dubrovniku. Okupili smo oko 40 autora raznih književnih stilova, pjesama, poezije, proze, eseja. Davor Mojaš i ja smo u uredništvu od samog početka, srećom nam se vratila i Mariela, a hvala Bogu zadnje dvije godine s nama je i Ivana Lovrić Jović – rekao je.

Lovrić Jović je prilikom predstavljanja istaknula kako joj je sudjelovanje u uredništvu pružilo mogućnost da kroz taj rad stalno bude u Dubrovniku jer sama u njemu ne živi. Uz predstavljanje ovogodišnjeg Literata, u prostorima Narodne knjižnice našla se i izložba naslovnica autorice Nore Mojaš.

Pročitajte još

LIKOVNI GENIJE Izložba povodom 100. obljetnice rođenja Antuna Masle

Dulist.hr

Modernizira se rasvjetni park Kazališta Marina Držića

Dulist

Klapa Kaše zakolendala Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija