Aktualno

Počeli radovi na kanalizaciji za Slano

Radovi na izgradnji kanalizacijskog sustava naselja Slano faza II otvoreni su ovog utorka u Slanomu, u prisustvu općinskog načelnika Nikole Knežića i njegovih suradnika kao i izvođača radova tvrtke AQUATERM iz Karlovca te nadzornih inženjera iz tvrtke IGH.

Projekt izgradnje kanalizacijskog sustava obuhvaća sve dijelove mjesta Slano koji do sada nisu bili obuhvaćeni i iznosi ukupno 5.500 m cjevovoda s dvije nove crpne stanice.

Vrijednost radova iznosi oko 11 milijuna kuna, a financiranje je osigurano od strane EU fonda IPARD i proračuna općine Dubrovačko primorje, a radovi će se izvoditi u roku od 14 mjeseci.

Ovaj projekt ima posebnu važnost za Slano kao i za cijelu općinu jer će se nakon njegove izgradnje staviti van snage cijeli niz crnih jama koje su sada bile u funkciji te će se unaprijediti kompletna komunalna infrastruktura kao i turistička ponuda. Također će se osigurati i dobri uvjeti za buduća ulaganja, kako u turizam tako i u ostale djelatnosti kojima je potrebna ovakva komunalna infrastruktura.

Pročitajte još

ZAJEDNIČKE GROBNICE BONINOVA GOTOVO POPUNJENE Kamo s posmrtnim ostatcima nakon 10 godina?

Leona Rašica

ZANIMLJIV PROJEKT Najljubaznijima dubrovačkim vozačima prigodni pokloni

Dulist

Državne prvake ugostili župan i gradonačelnik, rasterećeni odlaze na završnicu Lige prvaka

Dulist