Grad

Počela je predizborna šutnja, u nedjelju biramo gradonačelnika i Gradsko vijeće

Počela je predizborna šutnja, u nedjelju biramo gradonačelnika i Gradsko vijeće

U subotu u ponoć počela je predizborna šutnja. Građani će birati između pet kandidata za gradonačelnika i deset lista za Gradsko vijeće.

Podsjetimo, pravovaljane potpise i/ili kandidacijske liste i kandidature predala je koalicija HDZ-HSS-HSP AS-HSLS-BUZ-HDS. Njihov kandidat za gradonačelnika je ujedno i nositelj liste HDZ-ov Mato Fraković, a kandidati za zamjenike također HDZ-ovi Sanja Putica i Blaž Pezo.
Svoju kandidaturu i listu predala je i koalicija HNS-SDP-HSU. Kandidat za gradonačelnika i nositelj liste im je bivši dubrovački gradonačelnik HNS-ov Andro Vlahušić, a kandidati za zamjenike su mu SDP-ova Tatjana Šimac Bonačić i nezavisni Željko Raguž.
Svoju listu za Gradsko vijeće predao je i Dubrovački demokratski sabor (DDS), a njihov kandidat za gradonačelnika i nositelj liste je Pero Vićan, dok su mu kandidati za zamjenike također članovi te stranke Doris Lepeš Matić i Lukša Matušić.
Za gradonačelnika, kao i za Gradsko vijeće natjecat će se i Živi zid. Njihov kandidat, ujedno i nositelj liste je predsjednik dubrovačke podružnice te stranke Hrvoje Kukuljica, dok su mu kandidatkinje za zamjenice Vesna Ribić i Dinka Lovrić.
Kandidacijsku listu kao i kandidaturu za gradonačelnika predala je i Kandidacijska lista grupe birača Mara Kristića, odnosno liste Zajedno za Grad. Kandidat za gradonačelnika je nositelj liste Maro Kristić, a kandidati za zamjenike Dolores Lujić te Đivo Dražić.
Od stranaka koje su predale kandidacijske liste za Gradsko vijeće, ali ne i kandidaturu za gradonačelnika tu je Hrast – pokret za uspješnu Hrvatsku, s nositeljem Dživo Brčićem, Hrvatska Konzervativna stranka s nositeljem Nikom Radićem, te OraH kojem je nositelj liste Tomaž Jurišić. Na dubrovačke izbore za Gradsko vijeće izlazi i KLGB Mara Marušića, kao i KLGB Boža Miletića.

Prema odluci Gradskog izbornog povjerenstva Grada Dubrovnika na izborima je određeno 49 biračkih mjesta. Birališta će biti otvorena od 7 do 19 sati, a u Dubrovniku je 38 487 registriranih birača.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović