Aktualno

Počela izgradnja trafostanice Srđ

Počela izgradnja trafostanice Srđ

Izgradnja 140 milijuna kuna vrijedne trafostanice Srđ započela je u subotu postavljanjem prometne signalizacije uz Jadransku turističku cestu kod vidikovca te uvođenjem teške mehanizacije na gradilište.

Kako piše Slobodna Dalmacija, novo postrojenje će, zajedno s trafostanicom u Platu, činiti dio HEP-ovog projekta „Dubrovnik“, kojemu je cilj poboljšanje opskrbe električnom energijom šireg dubrovačkog područja.

– Uz bolju pouzdanost opskrbe, povećat će se kapacitet mreže i stvoriti preduvjeti za prijelaz mreže na dvadesetkilovoltni napon, što osigurava daljnje smanjenje gubitaka i povećanje prijenosne moći mreže – kazala je glasnogovornica HEP-a Mirela Klanac.

Dosad je jedini pravac napajanja bila trafostanica u Komolcu, a dovršetkom trafostanice Srđ i priključnih vodova situacija bi se bitno popravila.

Investitor HEP završetak radova u Platu i na Srđu očekuje u prvoj polovici 2013. godine, a za gradnju trafostanice Srđ potpisan je ugovor s Dalekovodom, Končar-Inženjeringom te Hidroelektrom niskogradnjom.

Pročitajte još

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist

OBRAĐENA GOTOVO SVA BIRAČKA MJESTA HDZ-u 61 mandat, SDP-u 42

Dulist

NOVI PROGRAM Što pogledati u Kinematografima Dubrovnik?

Dulist