DuList IN

POČELA AKLAPELA Najbolja klapska pjesma od večeras odzvanja u gradu!

POČELA AKLAPELA Najbolja klapska pjesma od večeras odzvanja u gradu!

Peto izdanje festivala Aklapela zaočelo je večeras koncertom u Lazaretima.

Nastupile su tri ženske klape: klapa Kapric iz Zadra, klapa Luka iz Rijeke, višestruki pobjednici festivala dalmatinskih klapa Omiš, i klapa Orca, poznata kao jedna od najmlađih klapa u Hrvatskoj.Pridružile su im se i renomirane muške klape: Nostalgija, dobitnici brojnih priznanja i nagrada, klapa Subrenum iz Župe dubrovačke i klapa Luka Ploče, česti gosti na brojnim festivalima i smotrama.

Festival Aklapela njeguje izvorno klapsko pjevanje, priznato i od strane UNESCO-a kao dio svjetske nematerijalne kulturne baštine. Klapska pjesma, petu godinu zaredom, oduševit će brojne zaljubljenike u tradicionalnu pjesmu i izvornu hrvatsku etno glazbu.

U subotu, 9.travnja, tijekom jutarnjih sati, brojne klape izvođači pridružit će nam se na Stradunu i okolnim uličicama, kada će klapska pjesma odzvanjati cijelim Gradom, na oduševljenje brojnih Dubrovčana i gostiju Grada.

Festivalski program se nastavlja u subotu večer, s početkom u 19.30 sati, nastupom ženskih klapa FA Linđo i Dišpet te muških klapa Sinj, Kaše, Tragos i Bunari. Tradicionalno, Festival i ove godine završava koncertom sakralne tematike koji će se održati posljednjeg dana Festivala, 10.travnja u 12.00 sati, u crkvi sv. Dominika, na poklon Gradu i njegovim posjetiteljima, a u okviru kojeg će nastupiti klape: Bunari, Dišpet, Kapric, Kaše, Luka, Luka Ploče, Nostalgija, Orca, Sinj, Subrenum i Tragos.

Ulaznice je moguće kupiti na sljedećim prodajnim mjestima: agencija Dubrovnik Partner i Kulturno umjetničko društvu KIC, te sat vremena pred početak koncerta u Lazaretima.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist