Natrag
19.4.2019 20:29

facebook

twitter

google

rss

dulist

‘POBUNA MORNARA’ Nova predstava Romana Nikolića u Tivtu

29.8.2018 @ 10:06 Dulist Kultura
7;7

Podijelite:

U okviru koncepta Art Geto u Tivtu će, na ponti ispred broda Jadran, 30. kolovoza biti izveden komad ‘Pobuna mornara’, inspiriran tekstovima ‘Kotorski mornari’ i ‘Četvrti ugao’.

Redatelj je Diego de Brea, koji potpisuje i adaptaciju, vizualni identitet predstave i izbor glazbe. Ansambl ove predstave je međunarodnog karaktera, a njegov dio je sjajni mladi hrvatski glumac Romano Nikolić koji je u ovoj predstavi ostvario odličnu ulogu. Također, čine ga i Srđan Grahovac, Atanas Atanasovski, Konstantin Tino Kostadinovski, Omar Bajramspahić, Peđa Marjanović, Mak Čengić i Marko Todorović.

Predstava ‘Pobuna mornara’ nastaje kao prvi proizvod interregionalnog projekta ADNICH, koji pripada pretpristupnim IPA programima. Cilj je stvaranje mreže na južnom Jadranu između Italije, Albanije i Crne Gore, koja će se baviti promocijom nematerijalnih kulturnih dobara kroz umjetnost i kazalište. Projekat u fokusu ima zaštitu različitosti u ekspresijama naroda, identita i tradicije, a u cilju stvaranja inovativnog prekograničnog proizvoda.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana