Politika

“Pobjeđujemo već u prvom krugu”

"Pobjeđujemo već u prvom krugu"

Stranke HDZ, HSU, HSLS i HSP dr. Ante Starčevića potpisali su danas koalicijski sporazum za predstojeće lokalne izbore za županiju.

Branko Bačić predsjednik Županijskog odbora HDZ-a naglasio je kako su se pregovori za ovu koaliciju odvijaju nekoliko mjeseci. Tijekom pregovora ustvrdile su se neka zajednička polja suradnje poput kako potaknuti daljnji razvoj Dubrovačko-neretvanske županije.

 
Ključni elementi, ako pobijedi ova koalicija, koji se stavljaju u fokus su izgradnja Pelješkog mosta, brze ceste Dubrovnik-Cavtat, Luka Ploče, nastavak korištenja fondova iz Europske unije. Kako Bačić tvrdi njihovu vladavinu nisu obilježili skandali niti afere, iako je HSS izbačen a doveden HSP dr. A. Starčevića slični ljudi nastavlja raditi isti posao ovog puta još i bolje.
 
-Preporuka svim predsjednicima koalicijskim strankama je da i na nižoj razini za izbore gradonačelnika, općina izađemo s istom listom. Pokušajte se dogovoriti, apeliram na vas – istaknuo je Bačić.
 
Ivo Margaretić predsjednik HSU-a naglasio je da je zadovoljan radom trenutne vlasti na razini županije. Nije da se nije radilo, radilo se mnogo ali sve to smo uspjeli odraditi bez afera. Uvjeravam se da ćemo tako i nastaviti raditi.
 
HSP dr. Ante Starčevića se tek oformio prije tri i pol godine i nije mogao biti na prošlim izborima u ovoj koaliciji, ali uvjerava Ivan Šimunović da su pokazali jako dobre rezultate na zadnjim parlamentarnim izborima, koji će se ostvariti i na lokalnim izborima.
 
Vicko Ivančević iz HSLS smatra da je ovo najbolja koalicija i tvrdi da vjeruje u nju i župana koji je po njemu dosad ostvario mnoge dobre rezultate, ali naglasio da mogu i bolje. Iako je HSLS imao jednog vijećnika  ŽS tvrdi da su zaista bili partneri u punom smislu te riječi.
 
Župan Nikola Dobroslavić se zahvalio svojoj stranci HDZ-u na kandidaturi za župana. Mi smo na kraju jednog mandata kojeg smo odradili kvalitetno i dobro, a birači će uskoro dati, vjerujem, i prolaznu ocjenu na izborima.  
 
– Žao mi je što na ove izbore s nama ne ide i naš bivši koalicijski partner HSS. Isto tako žao mi je što su nemiri i frakcije unutar HSS došle do tih razmjera, sigurno da su s nama sad u koaliciji kao peta stranka drugog kruga izbora ne bi ni bilo – ustvrdio je župan Dobroslavić.
 
Župan je također apelirao na predsjednike stranaka iz koalicije da se pokušaju dogovoriti i ovo koaliciju spustiti i na izbore za gradonačelnike i načelnike svih gradova i općina u dubrovačko-neretvanskoj županiji

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist