Politika

“Pobjeđujemo jer smo – jednostavno najbolji!”

"Pobjeđujemo jer smo - jednostavno najbolji!"

'Velika koalicija' HDZ, HSLS, HSU te HSP dr. Ante Starčević upriličila je večeras svečano predstavljanje svoje županijske liste, te su tako u hotelu Valamar Lacroma brojni okupljeni imali priliku čuti riječi svakog od čelnih ljudi liste.

Nositelj velike koalicije, Branko Bačić, istaknuo je između ostalog prometna rješenja za koja se HDZ borio, poput Pelješkog mosta ili drugih teritorijalno važnih područja naše županije.

– Pobjeđujemo sigurno. U to sam uvjeren jer je mandat sjajno odrađen, a to je sigurna potvrda nove pobjede. Uz to, imamo snažnu koaliciju, koje se ne zove tek tako 'velika' koalicija.Mi se suprostavljamo Milanovićevoj Vladi, onoj koja je zaustavila gradnju Pelješkog mosta. Napominjem vam da smo mi poticali most i prije, no Vlada ga je zaustavila. Sada kad su i iz Europe poručili da je most najbolje rješenje, izgleda da je i trenutna Vlada ipak za Pelješki most – naglasio je Bačić, te dodao kako je upravo županijska vlast zaustavila projekt Malostonskog zaljeva, odnosno štetnu ratifikaciju Sporazuma s BiH o granici u istom.

-Ne zaboravimo da bi Hrvatska u ovom slučaju izgubila Veliki i Mali škoj, Klek i deset kilometara mora! – istaknuo je Bačić.

Osim njega, na pozornicu su se popeli i Dubravka Šuica, zahvalivši se još jednom na ukazanom joj povjerenju kao europarlamentarki, te Teo Andrić, kandidat za gradonačelnika Grada Dubrovnika.

Šuica je istaknula kako je vrlo bitno u svemu ovome podržati sve kandidate, te učiniti da HDZ slavi ne samo u Dubrovniku, već širom županije, ističući kako je bitno vratiti povjerenje građana – birača, što se pokazalo uspješnim na izborima za EU.

-Ovo je bila generalna proba, a uspješna premijera slijedi 19. svibnja – istaknula je Šuica, dok je Andrić naglasio kako je lako dogovarati se s ljudima kao što je Nikola Dobroslavić, koji će ponovno,i stiče, biti na čelu županije, te 'našom damom u EU', Dubravkom Šuicom, koja će naše interese zastupati u europarlamentu.

Okupljenima su se obratili i Ivo Margaretić iz HSU, Ivo Šimunović iz HSP dr. Ante Starčevića i Vicko Ivančević iz HSLS, ističući kroz potporu koalicijskoj listi, kako će pokušati projekte koje su radili do sada, dosadašnje uspjehe, nastaviti i u budućem mandatu. Također su istaknuli kako svi zajedno moraju uložiti svoje snage za pobjedu na predstojećim izborima, te još jednom pozvali sve simpatizere i građane da motiviraju svoju okolinu pri izlasku na izbore.

Kandidati za zamjenike Nikole Dobroslavića, Marija Vučković i Davorko Obuljen, naglasili su kako će s ovom vlašću i ovom koalicijom, Dubrovačko – neretvanska županija u potpunosti zaživjeti kroz brojne projekte koji su već predstavljenu javnosti, poput školstva, prometnica, statusa umirovljenika, razvoj različitih sektora turizma i slično.

Nakon njih, okupljenima se obratio i Dobroslavić, ističući kako je HDZ 'jednostavno bolji'.

– Odgovorno smo radili cijeli mandat, imamo najbolji program i najbolju ekipu. Kad olimpijsci idu u utrku, kaže se 'važno je sudjelovati', no mi kažemo kako je važno pobijediti, za grad, za županiju. Jednostavno smo bolji i tri su kriterija za to: koliko smo zaradili dosad, kakvi se programi nude, te kakve ljude vodiš. Mislim da mi te kriterije imamo, što je pokazalo i naše izvješće. Mi ćemo se i dalje zalagati za naše projekte, i dalje ćemo zagovarati Pelješki most, a granice u Malostonskom zaljevu ćemo sačuvati. Kako god Hrvatska bila ustrojena, njen najjužniji dio bit će – samostalna regionalna jedinica –  istaknuo je aktualni župan.

Kao iznenađenje za kraj večeri, puštena je pobjednička pjesma „Jednostavno bolji“, ili prepjev pjesme „Simply the best“ popularne Tine Turner, koju je napisala Željka Petrić, članica HDZ-a.
 

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist