Politika

“Pobjedit ćemo i bez strate!”

"Pobjedit ćemo i bez strate!"

HDZ je na jedvite jade dobio dozvolu gradskog odjela za nekretnine za postavljanje strate na Luži povodom 22. obljetnice osnutka.

Cijelu peripetiju oko strate, koja se odvijala u popodnevnim satima srijede iznijela je na konferenciji za novinare predsjednica dubrovačkog HDZ-a Dubravka Šuica. Istaknula je kako se ona povodom Dana dubrovačkog HDZ-a postavlja tamo godinama, a tako je bilo i u zadnje dvije godine od kada je na vlasti Vlahušićeva koalicija.

Prema riječima Šuice jučer je najprije usmeno stiglo objašnjenje kako rješenje za dozvolu nema tko potpisati jer je gradonačelnik na putu, a potom je rečeno kako je rješenje negativno.
– U razgovoru sa zamjenikom gradonačelnika rekao mi je da on nije nadležan za to, ali i da jest da se ne bi složio s postavljanjem strate niti SDP-a niti HDZ-a – rekla je Šuica.
Iako je HDZ tražio dozvolu da strata na Luži bude tri dana, na kraju je, nakon brojnih telefonskih poziva i razgovora stiglo rješenje za dva dana – četvrtak i petak.

– Sa stratom ili bez nje HDZ i Karaka i dalje plove – poručila je Šuica, ističući kako je situacija u gradi zabrinjavajuća.
– Vlada kaos, nered i nesigurnost. Kad je u gradu ovako što bi bilo u državi, a iz ovog događaja koji je po meni tehničke naravi imam pravo donijeti takav zaključak. I bez strate pobijedit ćemo u Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Vidjet ćemo tko će biti taj koji će stratu maknuti u petak u 24 sata – poručila je Šuica.
 

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist