Sport

POBJEDA NIJE DOŠLA U PITANJE Košarkaši Dubrovnika lagano protiv Zapruđa

POBJEDA NIJE DOŠLA U PITANJE Košarkaši Dubrovnika lagano protiv Zapruđa

Košarkaši Dubrovnika ostvarili su treću uzastopnu pobjedu u 19. kolu Prve lige. Ove subote bili su očekivano bolji od gostiju iz Zagreba, KK Zapruđe, s 18 poena razlike – 77:59 (18:11, 19:14, 22:16, 18:18).

Nova pobjeda je igrače trenera Željka Vreće dodatno približila ulasku u doigravanje, među četiri najbolje momčadi prvenstva. Trenutno su na trećem mjestu s 11 pobjeda i osam poraza.

Protiv Zapruđa je sve bilo jasno do sredine treće četvrtine kada su dubrovački košarkaši došli do tada rekordnih +20 (53:33). Zagrepčani su u 36. minuti smanjili na -12 (65:53), ali novi uspjeh domaćina ni u jednom trenutku nije došao u pitanje.

Gosti su u igri bili tek u uvodnih 13 minuta i zaostatka 20:19. Uslijedila je serija Dubrovčana 12-0 u kojoj vrijedi istaknuti atraktivno zakucavanje Filipa Vujičića, mladog reprezentativca Hrvatske. Konačno je proradio i vanjski šut, obzirom na brojne probleme ove sezone, 11 pogođenih trica iz 30 pokušaja, izgleda i više nego solidno. Iako je u pripremi dvoboja na dodatni oprez pozivala činjenicu kako neće biti Vodopije i Raguža, igrači trenera Željka Vreće su rutinski upisali 11. prvenstvenu pobjedu. Nikola Došen, igrač KK Dubrovnik istaknuo je kako su ponovno nešto lošije otvorili utakmicu, ali ključna je bila treća četvrtina u kojoj su ostvarili nedostižnu prednost.

-Čini mi se kako smo na korak do ulaska u doigravanje, do kraja ligaškog dijela igramo protiv momčadi iz donjeg dijela tablice, ali trebat ćemo našu kvalitetu potvrditi i na parketu. Idemo utakmicu po utakmicu, nema smisla razmišljati o drugim rezultatima jer sve je u našim rukama – poručio je Vreća.

Nikola Piacun, trener KK Zapruđe istaknuo je kako im ‘baš ništa nije išlo u napadu’.
-A uz to smo igrali protiv rastrčanih domaćina koji su znali kazniti sve naše propuste. Jako je teško napraviti nešto na gostujućem terenu uz ovakvu napadačku igru. Okrećemo se utakmici protiv mladih Splićana, u borbi za ostanak bilo bi jako važno doći do pobjede u susretu s Universitasem. Možemo i moramo bolje od ovog što smo pokazali protiv Dubrovčana – rekao je.

KK Dubrovnik: Petrović, Stasjuk, Soko, Došen 18, Dubelj 19, Mustapić 8, Koprivica 2, Filip Vujičić 11, Lučić 9, Jure Boban 8, Jakov Vujičić 2. Trener: Željko Vreća.
KK Zapruđe: Jarnjak 2, Garvanović 7, Joksimović, Montana 2, Stanić 12, Turić 21, Mihalić 3, Jeličić, Raič, Penić 12. Trener: Nikola Piacun.

Izvor: KK Dubrovnik

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist