Sport

PO NOVE POBJEDE Hrvatska vaterpolska reprezentacija putuje u Budimpeštu

Hrvatska vaterpolo reprezentacija putuje u nove izazove. U pobjedničkom duhu, Barakude sudjeluju na Volvo kupu koji se u Budimpešti igra od 13. do 15. veljače. Uz domaćina Mađarsku, na turniru su nam protivnici reprezentacije Kanade i SAD-a.

-Ovaj turnir je davno planiran. Prava je prilika da budemo prije svega zajedno, da iskoristimo turnir i vrijeme nakon njega za dodatno uigravanje. Sam rezultat nije u prvom planu, no uvijek idemo na pobjedu i što bolji plasman! – izjavio je izbornik Ivica Tucak.

Nakon turnira u Budimpešti, reprezentacija će na pripremama u Zagrebu provesti nekoliko dana prije odlaska u Istanbul, gdje ih 20. veljače očekuje utakmica Svjetske lige protiv Turske.

-U Zagrebu ćemo napraviti dodatna testiranja igrača, prava je to prilika da dobijemo uvid u trenutno stanje naših igrača! – dodao je Tucak.

Na turnir u Budimpeštu putuju: Josip Pavić, Marko Bijač, Nikša Dobud, Luka Lončar, Ivan Buljubašić, Andro Bušlje, Damir Burić, Marko Macan, Maro Joković, Paulo Obradović, Sandro Sukno, Ante Visković, Petar Muslim i Ante Vukičević, dok će se reprezentaciji na pripremama Zagrebu priključiti Luka Bukić, koji trenutno sanira ozljedu.

Hrvatska je u ovoj sezoni dosad neporažena u FINA Svjetskoj ligi. Na domaćem terenu, Hrvatska igra još dvije utakmice: u Varaždinu 17. ožujka protiv Francuske te u Splitu 14. travnja protiv Italije.

– Za sada je situacija u Svjetskoj ligi više nego dobra. U svakoj sljedećoj utakmici pokušat ćemo ostvariti što bolji rezultat. Naš cilj je plasman na Superfinale te što bolji rezultat na njemu, jer pobjednik stječe pravo direktnog plasmana u Rio 2016.! – zaključio je izbornik Tucak.

Pročitajte još

PORAZ HRVATSKE U BEOGRADU Joković propustio priliku za izjednačenje

Dulist

ŽDRIJEBOM U SPONZI Počeo još jedan Dubrovnik Dub Bowl

Dulist.hr

DUBROVNIK KUP 2019 Tko se iskazao trećeg i četvrtog dana turnira

Dulist