AktualnoDuList PROMO

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

U 2020. završava prvi projekt ‘Dubrovačke stanogradnje’

Napreduju radovi na izgradnji stambenih zgrada za mlade i branitelje u Mokošici, uz financiranje i sufinanciranje Grada Dubrovnika po modelu Dubrovačke stanogradnje. Grade se dvije stambene zgrade, od kojih je na prvoj diletaciji prve zgrade nakon dvije podrumske etaže u tijeku početak izvedbe treće etaže, odnosno prizemlja zgrade, a na drugoj diletaciji se završava prva etaža. U prvom dijelu druge zgrade u tijeku je završna faza iskopa, dok je na drugoj diletaciji izvedena temeljna ploča. Gradilište je obišao i gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima, potvrdivši kako iduće godine završava prvi gradski projekt po ovom modelu. Ukupno se gradi 108 stanova, od kojih će 65 biti dodijeljeno braniteljima u sklopu projekta stambenog zbrinjavanja branitelja – stradalnika Domovinskog rata s područja Grada Dubrovnika, a 43 stana će pripasti Gradu. Oni će se prema modelu Dubrovačke stanogradnje dodijeliti u najam mladima dubrovačkim obiteljima s mogućnošću otkupa nakon 10 godina.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Započelo ‘ukopavanje’ nadzemne mreže električne energije

Započeli su radovi na uklanjanju preostalog dijela nadzemne mreže električne energije u Gradu i postavljanje nove energetski učinkovite javne rasvjete, u suradnji DP Elektrojug i Grada Dubrovnika. Preostali dio dotrajalih drvenih stupova javne rasvjete, ujedno i stupova za distribuciju električne energije, zamijenit će se podzemnim kabelskim instalacijama. Nakon polaganja instalacija, postavit će se kvalitetna nova javna rasvjeta, LED tehnologije, a pri samoj realizaciji ostvariti će se značajne uštede za troškove građevinskih radova. Određene su prioritetne ulice koje trenutno imaju najlošiju infrastrukturu te se krenulo od Jakljanske ulice u Gružu. Radovi na uklanjanjuju drvenih stupova su u tijeku, nakon čega će uslijediti polaganje instalacije u duljini od oko 180 metara. Po završetku radova u ovoj gruškoj ulici, krenut će se s novim lokacijama po istom modelu, a cilj je što širi obuhvat nove mreže.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Saniran asfaltni zastor u ulici Od Gaja

U predviđenom roku završeni su radovi na sanaciji asfaltnog zastora ulice Od Gaja, vrijedni 220 tisuća kuna s PDV -om. Radovi su se u sklopu programa investicijskog održavanja gradskih prometnica izvodili na potezu od Janjevske ulice pa zapadno do Ulice padre Perice, ukupne površina zahvata 800 metara kvadratnih.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Pratite promet uživo na web stranici Grada

Na internetskoj stranici Grada Dubrovnika od 22. svibnja može se, putem kamera na prometnicama, vidjeti promet uživo i to na ključnim točkama: Pile, Ilijina Glavica, Gruž, Solska Baza, Pošta Lapad i Dom Zdravlja. Ovo je još jedan alat Grada Dubrovnika za sugrađane, ali i posjetitelje, kako bi se mogli informirati o trenutačnoj situaciji u prometu. Link je dostupan na početnoj internetskoj stranici Grada, pod ikonom ‘promet uživo’.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja 29. svibnja 2019.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist