GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Cesta Most dr. Franja Tuđmana – Pobrežje: završeno 70 posto radova

‘Nalazimo se na 70 posto izvedenih radova. Ovo je iznimno važna cesta za razvoj i otvaranja novih perspektiva. Ne treba zaboraviti i da je tu mogućnost park ‘n’ ride sustava što je nastavak na ovaj projekt. Rok izvođenja radova je travanj, no vidimo da sve napreduje dobro i očekujemo da će biti gotovo i prije roka’ kazao je gradonačelnik Mato Franković tijekom obilaska buduće ceste vrijedne nešto više od 32 milijuna kuna, koja će povezati uže gradsko područje s Gornjim selima. Do sada su u potpunosti izgrađeni potporni zidovi, a u tijeku je izrada propusta za oborinsku odvodnju ceste. Iskopana je cijela trasa do kote posteljice te se započinje s uređenjem posteljice i tamponiranjem. Dovršeni su temelji i temeljni razvod javne rasvjete, nakon čega je uslijedilo postavljanje visokonaponskog kabela. Time je završeno oko dvije trećine projekta izgradnje, dok je rok za dovršetak ceste travanj iduće godine, a s obzirom na dinamiku radova, mogla bi biti završena i ranije. Podsjetimo, cesta je dužine dva kilometra od čega se jedan kilometar odnosi na rekonstrukciju postojeće ceste, a jedan kilometar ceste probijen je kroz brdo.

Cesta Most dr. Franja Tuđmana – Pobrežje doprinijet će revitalizaciji dubrovačkih Gornjih sela, gospodarskom i turističkom razvoju tog područja.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Sterilizirano preko 1000 uličnih mačaka

Grad Dubrovnik od rujna 2018. godine, u suradnji s volonterima koji brinu o napuštenim životinjama, uspješno provodi akciju sterilizacije uličnih mačaka na cijelom gradskom području. Prema podacima iz veterinarskih ambulanti, kroz protekle dvije godine na ovaj je način sterilizirano 1018 mačaka, od toga 715 ženki i 303 mužjaka. Sanitat Dubrovnik za navedenu akciju sterilizacije ove je godine predvidio 80.000,00 kuna i taj je iznos ravnomjerno raspoređen na tri veterinarske ambulante s područja grada, koje sudjeluju u ovoj akciji. ‘Na dobrom smo putu da se populacija ulučnih maca svede na minimum, rezultate itekako vidimo i svaka maca s odrezanim uhom na ulici je naš zajednički uspjeh’, naglasila je inicijatorica akcije Ljubica Kežić.

Kastracija i sterilizacija mačaka provodi se prvenstveno radi kontrole i regulacije mačje populacije, posebno kada su u pitanju mačke koje nisu zbrinute i borave vani te iz javno zdravstvenih razloga.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Pokrenuta izrada projektne dokumentacije za rasvjetu u Štikovici

Grad Dubrovnik je putem nadležnog Upravnog odjela za izgradnju i upravljanje projektima pokrenuo izradu projektne dokumentacija za javnu rasvjetu u naselju Štikovica. Nova rasvjeta postavit će se na dionici od skretanja u Štikovici s državne ceste D8 iz smjera Zatona do podvožnjaka u Štikovici (D8), u ukuonoj dužini od 680 metara. Po završetku izrade projektne dokumentacije, započet će prva faza radova kojom je predviđeno polaganje napojnog kabela i izradu temelja stupova. Svi radovi izvodit će se u koordinaciji s radovima Vodovoda Dubrovnik na izgradnji sustava vodoopskrbe i odvodnje te radovima HEP-a, čime će se izbjeći dodatni iskopi prilikom realizacije projekta.

Podsjetimo, u Štikovici, Mokošici i Zatonu Malom su u tijeku radovi Vodovoda Dubrovnik na 44 milijuna kuna vrijednoj investiciji vodoopskrbe i odvodnje.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 23. rujna 2020.

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist