GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PROMET Završena rekonstrukcija ceste i izgradnja skretača u Velikom Zatonu
Okončani su svi radovi izgradnji nove kolničke trake za lijevo skretanje na križanju u Zatonu Velikom, a osim skretača koji je u funkciji, investicija je obuhvatila i rekonstrukciju ceste te druge radove provedene s ciljem pove­ćanja sigurnosti kretanja vozilima i pješacima. Cijelom dužinom dionice duge 270 metara izrađen je nogostup s ogradom, ugrađena je nova javna rasvjeta i uređena autobusna stanica. Uz to što je povećana sigurnost pje­šaka, olakšano je i kretanje osoba s invaliditetom s obzirom da je u sklopu nogostupa na pješačkom prijelazu pri križanju postavljena i rampa za jed­nostavniji prelazak. Zahvat na ovom dijelu državne ceste D8 reliziran je u suradnji Hrvatskih cesta i Grada Dubrovnika i tek je jedan od projekata na području Zatona gdje se upravo izvode i radovi obnove ceste na dio­nici Zaton Veliki – Štikovica u dužini 3,2 kilometra.

U tijeku su i radovi obnove ceste na dionici Zaton Veliki – Štikovica u dužini 3,2 kilometra.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

POTPORE Roditeljima za treće i svako daljnje novorođeno dijete isplaćeno 590.400 kuna
Sukladno novoj mjeri Grada Dubrovnika isplaćena je još jedna stalna godišnja pomoć za 2020. godinu roditeljima za treće i svako daljnje novorođeno dijete u iznosu od 105.600,00 kuna. Prva isplata u ovoj godini iznosila je 484.800,00 kuna, a krajem godine planirana je i treća isplata čiji će iznos ovisiti o broju novoprijavljenih korisnika ove mjere. Riječ je o mjeri iz Odluke o ostvariva­nju prava na dar za novorođeno dijete, usvojenoj prošle godine, a kojom se roditeljima za treće dijete i svako daljnje novorođeno isplaćuje potpora u ukupnom iznosu od 33.600,00 kuna. Potpora se isplaćuje u jednakim godiš­njim obrocima do navršene sedme godine djetetova života i to u jedna­kim godišnjim obrocima do navršene sedme godine djetetova života.

Potpora u ukupnom iznosu od 33.600,00 kuna isplaćuje se u jednakim godišnjim obrocima do navršene sedme godine dje­tetova života.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

SIGURNA DESTINACIJA Gradonačelnik s veleposlanicima Velike Britanije, Njemačke i Nizozemske
Gradonačelnik Mato Franković održao je sastanke s veleposlanicima Velike Britanije, Njemačke i Nizozem­ske u Republici Hrvatskoj. Tom ih je prigodom Gradona­čelnik izvijestio o aktualnom stanju po pitanju COVID-19 na području grada Dubrovnika i Županije, kao i o protoko­lima koji su pripremljeni u slučaju većeg širenja zaraze. Vele­poslanici su obaviješteni o inicijativi Grada Dubrovnika da se brojke zaraženih u Republici Hrvatskoj prilikom slanja statističkih podataka Europskom centru za kontrolu bole­sti razdvoje po županijama, a sve kako bi države, koje su za Dubrovnik emitivna turistička tržišta, znale egzaktne podatke o broju zaraženih i na osnovu njih mogle izvješta­vati o činjenici da je Dubrovnik u ovom trenutku jedna od najsigurnijih europskih destinacija za putovanje.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 29. kolovoza2020.

Pročitajte još

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist