GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

DUBROVAČKA STANOGRADNJA Uvjeti za stanove za mlade obitelji upućeni na javno savjetovanje

Nacrt Odluke o davanju u najam stanova u vlasništvu Grada Dubrov­nika s mogućnošću kupnje u svrhu rješavanja stambenog pitanja mladih i mladih obitelji na području grada Dubrovnika objavljen je za javno savjetovanje na web stranici Grada Dubrovnika. Ovom Odlukom propi­suju se uvjeti, mjerila i postupak za određivanje reda prvenstva za najam stanova na određeno vrijeme u vla­sništvu Grada Dubrovnika, s moguć­nošću kupnje. Pozivaju se svi građani da se do 20. lipnja svojim prijedlo­zima i sugestijama uključe u kreiranje Odluke, a konačna verzija zatim će se proslijediti Gradskom vijeću na razma­tranje i usvajanje.
Projekt ‘Dubrovačka stanogradnja’ namijenjen je mladima koji nisu kre­ditno sposobni kupovati skupe stanove koji se nude na dubrovačkom tržištu nekretnina. Prema ovom modelu sta­novi se daju u najam na određeno vrijeme od 10 godina od dana skla­panja Ugovora o najmu s mogućno­šću kupnje nakon isteka roka od 10 godina, pod uvjetom da je najmopri­mac uredno podmirivao sve svoje ugo­vorne obveze. U slučaju kupnje stana uplaćena najamnina uračunat će se u iznos kupoprodajne cijene.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

EU PROJEKT ‘GRAD ZA DJECU’ Za tri gradska vrtića nabavljen Montessori pribor

U sklopu projekta ‘Grad ZAdjecu – poboljšanje usluga i uvjeta za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području grada Dubrov­nika’, uz sportsku opremu i opremu za senzornu sobu, nabavljena je i oprema za provođenje Montessori programa, a koju je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Montessori didaktički materijali izrađeni su od ekoloških materijala i obojeni prirod­nim bojama, ukupne vrijednosti od 188 tisuća kuna, nabavljen je za tri dječja vrtića: ‘Škatulica’, ‘Pčelica’ i ‘Palčica’. U Montessori sobama djeca uče kroz igru te im se razvija matematički i induktivni način razmišljanja koji im pomažu u daljnjem školovanju i životu.

Projekt ‘Grad ZA djecu’ vrije­dan više od 14 milijuna kuna u potpunosti je financiran sred­stvima Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.–2020.

Postupak za davanje u najam sta­nova pokrenut će se objavljivanjem Javnog poziva za prikupljanje zahtjeva s točno određenim podacima o stano­vima, a podnositelj zahtjeva moći će se natjecati samo za jednu kategoriju sta­nova (jednosobni, dvosobni, trosobni i sl.). Pravodobni i uredni Zahtjevi bodo­vat će se u skladu s propisanim krite­rijima i uvrstiti na prijedlog Liste reda prvenstva.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

EPIDEMIJA KORONAVIRUSA CLIA s gradonačelnikom Frankovićem na temu cruise turizma

G r a d o n a ­čelnik Mato Franković održao pro­teklog tjedna sastanak s predstavni­cima CLIA-e putem video veze, na temu cruise turizma. Ovaj oblik turizma posebno je pogođen korona krizom te CLIA, kao krovna organizacija cruise kompanija, radi na pripremi mjera i protokola kako bi bili spremni u tre­nutku kada se cruise tržište ponovno otvori. U suradnji sa stručnjacima s područja zdravstva, novim će propi­sima definirati sve mjere i protokole na brodovima, od trenutka ukrcaja do iskrcaju putnika i posade kako bi se sigurnost boravka na cruiserima digla na najveću razinu, izvijestili su gradonačelnika Frankovića. Mjere i proto­kole će uskoro objaviti, a mišljenja su kako će još do kraja ove godine cruise tržište pomalo zaživjeti.
Gradonačelnik Mato Franković izvijestio ih je o situaciji s Covid-19 na području Dubrovnika i Hrvatske. Naglasio je kako je dubrovačka luka spremna primiti pomorce koji se nastoje vratiti u matične zemlje iz raznih krajeva svi­jeta poštujući pritom sve propisane protokole, uključujući i testiranje na koronavirus. Također, izvijestio je o pri­premi Dubrovnika kao turističke destinacije za sve turiste, što uključuje i formiranje karantene za slučaj potrebe te je izrazio spremnost Dubrovnika da primi cruisere u tre­nutku kada se za to steknu svi uvjeti.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 27. svibnja 2020.

Pročitajte još

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist