Grad

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

KORONAVIRUS – MJERE POMOĆI ZA PREVLADAVANJE KRIZE

U travnju 87 isplata novčanih pomoći građanima koji su ostali bez primanja

 

U sklopu donesenih mjera pomoći za prevladavanje krize uzrokovane koronavirusom Upravni odjel za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika isplatio je za travanj privremenu novčanu pomoć za 87 korisnika u ukupnom iznosu od 187.500 kuna. Zbog kontinuiranog pristizanja zahtjeva, pomoć je isplaćena u dva ciklusa. U drugom ciklusu isplate 11. svibnja uplaćena je pomoć za 44 korisnika u iznosu od 94.500 kuna. Prvi ciklus isplaćen je 28. travnja za 43 korisnika u ukupnom iznosu od 93 tisuće kuna. Privremena novčana pomoć za samca iznosi 1.500 kuna mjesečno dok za kućanstvo iznosi 3.000 kuna mjesečno, a isplaćuje se za mjesece travanj, svibanj i lipanj 2020. godine.

190 korisnika subvencije za pokriće troškova najma poslovnog prostora

sUbvEncijU Za pokrićE dijEla troškova najma poslovnog prostora za gospodarske subjekte na području Grada Dubrovnika ostvarilo je 190 gospodarskih subjekata te će Grad navedenu mjeru subvencionirati u ukupnom iznosu od 433.124,66 kuna. Riječ je o subvencijama za mjesec travanj u sklopu donesenih mjera financijske pomoći gospodarstvenicima za prevladavanje krize uzrokovane koronavirusom. Iz nadležnog upravnog odjela korisnicima mjere napominju da su za mjesec svibanj dužni dokaz o uplati najma poslovnog prostora dostaviti najkasnije do 31. svibnja, a za lipanj do 30. lipnja jer im se u protivnom neće moći isplatiti potpora za idući mjesec. Uvjeti, kriteriji i načini isplate subvencija pravnim i fizičkim osobama definirani su Odlukom o dodjeli ovih subvencija i to u iznosu do maksimalno 2.500 kuna mjesečno za razdoblje travanj, svibanj i lipanj. Odredbe ove odluke nisu se odnosile na gospodarske subjekte koji imaju sklopljene ugovore o najmu poslovnih prostora u vlasništvu ili suvlasništvu Grada Dubrovnika, na koje se odnosi mjera smanjenja zakupnine za iznos od 50 %.


Paket mjera za ranjive skupine iznosi 17,15 milijuna kuna, dok mjere financijskog oprosta za gospodarstvenike dosežu 28,75 milijuna kuna. Dodatno se odgađa naplata 38,4 milijuna kuna proračunskih sredstava. Detaljne upute i kriteriji dostupni su na internetskoj stranici Grada Dubrovnika.

EU PROJEKT ‘GRAD ZA DJECU’

Nabavljena sportska oprema i opremljene senzorne sobe

U sklopu EU projEkta ‘Grad Za djecu – poboljšanje usluga i uvjeta za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području grada Dubrovnika’ nabavljena je oprema za provođenje sportskog programa za vrtiće Pile, Ciciban i Palčica u vrijednosti od 220 tisuća kuna, dok su Pčelici i Palčici opremljene senzorne sobe vrijedne 150 tisuća kuna. Senzorne sobe služe za poboljšanje kvalitete života djece s poteškoćama u razvoju i edukaciju njihovih obitelji. Nastavak je to provođenja projekta vrijednog ukupno nešto više od 14 milijuna kuna, u potpunosti financiranog sredstvima Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.–2020. U sklopu istog projekta uvedena je usluga poslijepodnevne smjene, kao i rad subotom u određenim dječjim vrtićima, pružanje usluge u vrtiću na Lopudu i tijekom ljeta, zaposlili su se brojni odgojitelji, asistenti, djelatnici u tehničkom osoblju i u drugom stručnom kadru poput psihologa te se financiraju i brojne edukacije usmjerene ka jačanju stručnih kompetencija za kojim je stručna služba vrtića iskazala interes. Nabavljena je i oprema za uređenje igrališta u sklopu Dječjeg vrtića Pile u vrijednosti od 270 tisuća kuna, kao i informatička oprema za Dječji vrtić Pčelica u Novoj Mokošici – video nadzor, prijenosno računalo i projektor.

Pročitajte još

BUDITE NA OPREZU Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta sve žurne službe u pripravnosti

Dulist

IMENOVANI DRŽAVNI TAJNICI Matušić odlazi u Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, Klaić prelazi na novu dužnost

Dulist

KAKVA PROMOCIJA U BRITANSKOM TELEGRAPHU Dubrovnik je čudo vrijedno karantene!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija