GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

ZAŠTITA SPOMENIČKE BAŠTINE Nova potvrda ispravnosti postupanja Grada Dubrovnika s nelegalno postavljenim bankomatima
Još jednom potvrđena je zakonska ispravnost postupanja Grada Dubrovnika pri provedbi Odluke o komunalnom redu u postupku uklanjanja bankomata postavljenih u povijesnoj jezgri bez valjanih odobrenja. Rješavajući po tužbenom zahtjevu tužitelja tvrtke Auro Domus d.o.o., Upravni sud u Splitu isti je odbio kao neosnovan. U obrazloženju još nepravomoćne presude od 28. travnja 2020. godine navodi se da rješenjem kojim je tužitelju naloženo uklanjanje bankomata postavljenog bez potrebnog odobrenja nadležnog tijela nije povrijeđen zakon na štetu tužitelja. Napominju i da je rješenjem Visokog upravnog suda RH od 30. listopada 2019. već odbijen prijedlog za obustavom izvršenja Odluke o komunalnom redu (Službeni glasnik 8/2019), a kojom je Grad Dubrovnik propisao zabranu postavljanja bankomata i drugih uređaja u otvore na zgradama u povijesnoj jezgri. Izvornim rješenjem gradskog komunalnog odjela utvrđeno je kako je tužitelj na otvoru zgrade kod kbr. 8. u ulici Prijeko postavio bankomat bez ishođenja suglasnosti te mu je naređeno da bankomat u roku od 30 dana ukloni. Kako žalba ne odgađa izvršenje rješenja, a u slučaju neizvršavanja pristupa izricanju novčanih kazni, tuženik je sporni bankomat i uklonio.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

GRAD ZA DJECU Obnovljeno dječje igralište u Uvali Lapad
Završeni su radovi na obnovi i uređenju dječjeg igrališta na Šetalištu kralja Zvonimira u Uvali Lapad. Uklonjene su stare i oštećene sprave te postavljene nove – klackalice s oprugama, njihalice, ljuljački i vrtuljka. Ugrađeni su novi betonski temelji s gumenom anti-stres podlogom koja je zamijenila dotrajalu podlogu, a višenamjenska sprava s toboganom je popravljena. Prebojani su zidovi, uklonjeni su oštećeni betonski rubnjaci te je postavljen sustav video nadzora s tri kamere i četiri rasvjetna stupa s Led rasvjetom. Ukupan iznos obnove i uređenja dječjeg igrališta iznosi 262.446.29 kuna bez PDV-a, a radove je izvela tvrtka Tehnogradnja d.o.o.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

KOMUNALNA INFRASTRUKTURA Krenula izgradnja vodoopskrbe i odvodnje Mokošice, Štikovice i Zatona
Vodovod Dubrovnik započeo je radovi na izgradnji sustava vodoopskrbe i odvodnje vrijednom 44 milijuna kuna. Investicija će obuhvatiti područje Štikovice, zatim na potezu od crpne stanice Palata 2 do crpne stanice Štikovica i vodospreme Vrbica, u Malom Zatonu te Mokošici, gdje su radovi i započeli. Rok za dovršetak je 30 mjeseci, a ukupno će biti izgrađeno više od šest kilometara cjevovoda vodoopskrbe, uz preko 100 kućnih priključaka. Što se tiče mreže odvodnje bit će izgrađeni sustavi odvodnje u staroj Mokošici, Štikovici i Malom Zatonu u ukupnoj dužini od preko 7 kilometara uz gradnju preko 150 kućnih priključaka. Jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata trenutno se financira kreditnim sredstvima, ali prijava za europske fondove je završena te se očekuje refinanciranje 75% iznosa kroz eu sredstva. Preostalih 11 milijuna koji se odnose na područje Štikovice i Malog Zatona te gravitiraju području Orašca nije moguće prijaviti na Aglomeraciju i njih će Vodovod platiti vlastitim sredstvima.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Objavljeno u tiskanom izdanju DuLista, 13. svibnja 2020.

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 13. svibnja 2020.

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist