GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Gradonačelnik predstavio paket mjera za pomoć pri prevladavanju krize

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Gradonačelnik Mato Franković predstavio je prošlog tjedna paket mjera za pomoć pri prevladavanju aktualne krize, podijeljene u dvije kategorije. Prve su usmjerene prema građanima koji se nalaze u ekonomski nezavidnoj situaciji jer su uslijed epidemije koronavirusa ostali bez svojih radnih mjesta, dok se druga skupina mjera odnosi na pomoć gospodarstvenicima.

Kako bi se planiranje mjere počele primjenjivati čim prije, gradske službe užurbano rade na pripremi materijala za sljedeću sjednicu Gradskog vijeća koja će se održati uskoro, a o predstavljenim mjerama vijećnici će glasati elektronskim putem. Pri osmišljavanju mjera gradska uprava identificirala je tri moguća scenarija utjecaja pandemije koronavirusa na lokalno gospodarstvo, a paralelno s predstavljenim paketom pomoći promišlja se i njegova nadogradnja, u slučaju nastavka krize i u razdoblju nakon 1. srpnja 2020.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Osigurana isplata stipendija

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Grad Dubrovnik ostvario je određene uštede te su preraspodjelom proračunskih sredstava osigurana sredstva za urednu isplatu mjesečnih iznosa stipendija za 152 stipendista. Stoga neće doći do obustave isplata stipendija u razdoblju travanj-svibanj-lipanj u nijednoj od pet, odnosno sedam kategorija niti će doći do smanjenja iznosa koji će se isplatiti. U proračunu za 2020. godinu osigurano je čak dva milijuna kuna za učeničke i studentske stipendije, 100 posto više nego protekle godine.

Ostani doma, ostani informiran

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Pridruži se novoj službenoj Viber zajednici Grada Dubrovnika i prati provjerene i aktualne informacije vezane za suzbijanje pandemije koronavirusa, mjere gradske uprave za prevladavanje krize, kao i upute i savjete za svakodnevni život. Naziv zajednice je: Grad Dubrovnik COVID-19, trenutno broji više od 3330 članova i nosi Viber oznaku potvrđene zajednice.

 

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist