GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Na Pobrežju Park ‘n’ Ride parkiralište za 600 vozila

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Završeni su postupci javne nabave za izradu geodetskog snimka i parcela­cijskog elaborata te za izradu projektne dokumentacije budućeg Park ‘n’ Ride sustava na području Pobrežja. Park ‘n’ Ride sustav uključuje uređenje javnog parkirališta za osobna i taksi vozila te autobuse i javnim prijevozom do užeg središta grada. Sustav se naslanja na u prosincu započete radove na izgradnji ceste od Mosta dr. Franja Tuđmana do Pobrežja, a intencija gradske uprave jest razvojem ovog projekta značajno sma­njiti pritisak osobnih automobila posje­titelja i turističkih autobusa te dovesti do rasterećenja cestovne mreže užeg gradskog područja, posebno kontak­tne zone povijesne jezgre.

Park ‘n’ Ride parkiralište naslanja se na strateški projekt ‘Poštujmo Grad’ i kompatibilno je s planiranim ograni­čenjima pristupa automobilima do granica kontaktne zone povijesne jez­gre za sve osim za lokalno stanovniš­tvo, a posjetiteljima koji svoja vozila ostave na Pobrežju na raspolaganju će biti prijevoz autobusima Libertasa, a koji će biti uključen u cijenu parkira­nja. Idejno rješenje i glavni projekt s troškovnikom te ostalu nabavom obu­hvaćenu projektnu dokumentaciju izradit će tvrtka Proposta d.o.o., dok je kao najpovoljnija ponuda za izradu geodetskih podloga i parcelacijskog elaborata izabrana ona tvrtke Reljet d.o.o. Vrijednost nabave izrade projek­tne dokumentacije iznosi 242.250 kuna s PDV-om, a geodetskih podloga 42.500 kuna s PDV-om.

Gradonačelnik obišao radove u Ulici kardinala Stepinca

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Radove na izgradnji kolektora oborinske odvodnje, rekonstrukcije javne rasvjete i održavanja vodoopskrb­nog cjevovoda u lapadskoj Ulici kardi­nala Stepinca napreduju prema planu, a trebali bi biti gotovi do kraja svibnja. Zajednički projekt Grada Dubrovnika i Vodovoda Dubrovnik vrijedan je 6,2 milijuna kuna bez PDV-a, a njegovom realizacijom napokon će se riješiti pro­blem oborinske odvodnje ovog dijela Lapada. Novi sustav oborinske spojit će se na postojeći oborinski kolektor koji od Pošte Lapad prolazi kroz šetnicu Lapad. Osim ugradnje cjevovoda, projekt obu­hvaća i rekonstrukciju dionice ceste na način da će se urediti površinski asfal­tni sloj koji je sada u lošem stanju, izgra­diti nogostupi na dijelovima ceste gdje to bude moguće i rekonstruirati javna rasvjeta.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata
Prva faza radova na ovoj dionici obu­hvaća prostor od Hotela More do kruž­nog toka na ‘Pošti Lapad’, a u idućoj fazi radit će se ulica do Hotela Neptun, gdje će se postaviti javna rasvjeta i ure­diti prometnica. U isto vrijeme HTradi izmjenu mrežnih telekomunikacijskih kabela.
Gradonačelnik Mato Franković obi­šao je sa suradnicima gradilište u ponedjeljak, a tom prilikom je istaknuo kako se uređuje jedna od najneuređeni­jih ulica na području Grada Dubrovnika.
– Riječ je o prilično zahtjevnom pro­jektu s obzirom da se radi u gradskoj ulici s dosta zakopanih instalacija, ali radovi za sada teku dobro i prema planu – kazao je glavni nadzorni inže­njer na projektu Vedran Kosović iz tvrtke IGH te zahvalio stanarima na strpljenju i razumijevanju. Zbog izvođenja radova primjenjuje se privremena prometna regulacija, a nakon ove ulice sustavno će se rješavati oborinska odvodnja Gruža i Montovjerne.

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 26. veljače 2020.

 

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Darko Tipurić: Hrvatska ne sluša ekonomiste i nema strategiju! Što nakon 2027. kad ostanemo bez bespovratnih sredstava iz EU?

Barbara Đurasović

[FOTO] KORAK DO FINALA Jugaši pobijedili u polufinalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist