GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Zatonu nova vrtićka grupa, najavljena nova ulaganja u 2020.

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković otvorio je novu vrtićku grupu Dječjeg vrtića Zaton. Nakon završenih radova adaptacije i uređenjem zgrada je proširena te vrtić sada prima tri odgojno-obrazovne skupine, a broj djece u potpunosti je usklađen s Državnim pedagoškim standardom predškolskog odgoja i naobrazbe. Novi prostor formiran je adaptacijom dijela prizemlja postojeće zgrade, a osim dodatne skupine s pripadajućim sanitarijama, uređen je prostor potreban za garderobe i sanitarije zaposlenog osoblja. Prema ugovoru potpisanom početkom listopada prošle godine, radove je izvela tvrtka Lapad graditelj d.o.o., a investicija je vrijedna 960.901,17 kuna. Prilikom obilaska vrtića sa suradnicima, gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo još jednom novom vrtićkom skupinom i ispunjenjem pedagoških standarda u Zatonu, istaknuvši kako je postizanje pedagoških standarda na području cijelog Grada Dubrovnika jedan od strateških ciljeva trenutne gradske uprave. Nakon 13 novih grupa u 2019., i za 2020. je najavio brojne investicije u predškolskom odgoju.
-Čeka nas ishođenje građevinske dozvole u Mokošici, gdje ćemo rušiti postojeći vrtić Pčelica s osam grupa i graditi novi sa 16 grupa. To je bliska budućnost, u ovoj godini očekujemo da ćemo otkupiti zgradu HEP-a u Gružu, na dnu Ulice generala Janka Bobetka, koju HeP godinama ne koristi i na kojoj se nalaze antene. Očekujemo da ćemo zgradu otkupiti ove godine, ukloniti antene i krenuti s adaptacijom tog prostora koji će biti vrtić. U 2020. očekuje nas i izrada prostorno-planske dokumentacije za vrtić Solitudo i za vrtić u Komolcu. S tim projektima u potpunosti bismo riješili pitanje pedagoških standarda – istaknuo je ovom prigodom gradonačelnik Franković, dodavši kako se tijekom 2020. očekuje i rasformiranje Dječjih vrtića Dubrovnik u dvije institucije, sukladno zakonskim propisima. Otvaranjem proširene Palčice, otvaranjem novog vrtića ‘Mala kuća’ u Mokošici i proširenjem vrtića Zaton u 2019. Grad Dubrovnik napravio je značajan iskorak prema uvođenju pedagoških standarda u sve vrtiće i stvaranju uvjeta da se svako dijete po navršenih godinu dana automatski može upisati u vrtićke ili jasličke programe.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Izgrađeni skalini kod POS-a I u Mokošici

Završeni su radovi na izgradnji skala s rukohvatom u Novoj Mokošici, kod zgrada POS-a I, koji sada povezuju ulicu Brnino s ulicom Od izvora. Povezivanjem dvije ulice skalama osigurana je nova i adekvatna pješačka komunikacijama svim stanovnicima ovog područja. Ulici Brnino mještani su prije pristupali preko nizbrdice s velikim uzdužnim nagibom, nesigurnom za kretanje pješaka, posebno prilikom loših meteoroloških uvjeta. Takav pristup predstavljao je problem poglavito osobama starije životne dobi i osobama slabije pokretljivosti. Radove je vodio gradski Upravni odjel za promet, a ukupna vrijednost ove investicije iznosi 391 tisuću kuna.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 29. siječnja 2020.

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist