AktualnoUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

SPORTSKA INFRASTRUKTURA Bolji uvjeti za nogometaše u Gospinom polju

Završeno je uređenje nogomet­nog terena s pripadajućim svlačioni­cama u Gospinom polju, a službeno ga je u ponedjeljak otvorio gradonačelnik Mato Franković. Investicija vrijedna 6,7 milijuna kuna s PDV-om obuhvatila je izradu izradu igrališta s umjetnom travom te novi kontejnerski sklop sa svlačionicama, sanitarnim čvorovima i pomoćnim prostorijama, a radovima je koordinirala Javna ustanova Šport­ski objekti Dubrovnik. Prilikom otvo­renja gradonačelnik je najavio daljnje radove na izgradnji još jednog terena do postojećeg igrališta te uređenje tri­bina i njihovo natkrivanje. Nogometno igralište dimenzija 113 x 71 metara s terenom za igru povr­šine 101 x 65 metara udovoljava pro­pozicijama za odigravanje utakmica Saveznog ranga, a postavljena trava je certificirana od strane Fife. Popratne prostorije imaju 430 metara kvadrat­nih u zatvorenom i 60 na otvorenom te sadržavaju četiri svlačionice sa sanitar­nim čvorovima, sobe za suce i delegate, WC za posjetitelje, dvoranu za sastanke.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Uređenje nogometnog igrališta jedna je od nekoliko investicija u sport­sku infrastrukturu koje je Grad Dubrovnik gotovo paralelno pokrenuo, a iste su definirane Strategijom razvoja sporta i sportske infrastrukture u Gradu Dubrovniku od 2018. do 2028. godine.

LIBERTAS POMLAĐUJE VOZNI PARK Stigli novi zglobni autobusi ‘harmonike’

Tvrtka Libertas nabavila je prva tri niskopodna zglobna autobusa kojima je započeo proces pomlađivanja voznog parka gradskog prijevoznika. Tri vozila stigla su direktno na Pile prošlog četvrtka gdje su novinari, zajedno s gra­donačelnikom Matom Frankovićem i direktorom Libertasa Antom Vojvodi­ćem, sa suradnicima, imali priliku isku­siti vožnju novim autobusima. Riječ je o autobusima marke MAN, dužine 18 metara, kapaciteta 41 sjedećeg i 107 stajaćih mjesta, a kako je najavljeno, tije­kom 2020. godine Libertas će raspolagati s ukupno 27 novih autobusa.
— Zglobni autobusi vrlo su nam zna­čajni jer će rasteretiti najopterećenije linije poput ‘jedinice’ i ‘šestice’, ali i zbog preuzimanja prijevoza putnika s kruzera na relaciji Luka-Pile, čime ćemo uvelike smanjiti promet Zagrebačkom ulicom i gužve u kontaktnoj zoni – rekao je grado­načelnik Mato Franković.
Zbog svog kapaciteta i efekta ‘3 u 1’, uvođenje u promet ovih autobusa imat će utjecaj na smanjenje broja autobusa koji su do sada pristizali na područje Pila i kontaktne zone te time i smanjenje pro­metnih gužvi. Između ostalog ispunja­vaju i najstrože ekološke norme te nose oznaku E6. Pojedinačna cijena autobusa je 2,1 milijun kuna, a Libertas Dubrovnik samostalno će iz vlastitih prihoda pod­mirivati obveze predmetnog operativ­nog leasinga.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Do ljeta ove godine gradskim ulicama prometovat će 11 auto­busa financiranih EU sred­stvima. Očekuje se dolazak pet mini buseva kao i pet autobusa za prigradske linije, a već na idućoj sjednici Gradsko vijeće treba potvrditi odluku o kupnji dodatne tri ‘harmonike’.

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 15. sijecnja 2020.

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist