GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Na prvu zgradu u Mokošici postavljaju se prozori i vrata

U Mokošici napreduju radovi na izgradnji prvih stanova za mlade obitelji grada Dubrovnika po modelu Dubrovačke stanogradnje. Na prvoj zgradi izvedena je prva faza gips-kartonskih radova, neki su od zidova su zatvoreni, postavljaju se vodovodne instalacije i montira pvc stolarija – vrata i prozori.
U tijeku je izvođenje slojeva ravnog krova i izvedba temeljnog premaza na balkonima. Na drugoj zgradi u tijeku je armiranje zidova 4. kata, a na gradilište je stigla i pvc stolarija za prve tri etaže. Istovremeno, odvijaju se radovi i na preostale dvije zgrade na kojima je u tijeku izvedba zidova 3. kata. Prva 43 stana u Mokošici grade se u suradnji s Ministarstvom branitelja, jer će od 108 stanova njih 65 biti dodijeljeno braniteljima – stradalnicima Domovinskog rata s područja Grada Dubrovnika, dok će 43 stana pripasti Gradu, koji će ih prema kriterijima dodijeliti u najam mladima dubrovačkim obiteljima s mogućnošću otkupa nakon 10 godina. Program Dubrovačke stanogradnje uključuje izgradnju stanova po vlastitom dugoročnom modelu poticane stanogradnje, ali i druge modele poticaja mladim obiteljima koje gradska uprava razvija, a odnose se za izgradnju obiteljskih kuća, odnosno subvencioniranje kupnje stana, dogradnje/nadogradnje obiteljske kuće te kupnje građevinskog zemljišta. Suradnja između Ministarstva hrvatskih branitelja i Grada Dubrovnika definirana je Ugovorom o kupoprodaji stanova sklopljenog 1. veljače 2019. godine, a za realizaciju ovog kapitalnog projekta kreditnom linijom osigurano je 38 milijuna kuna. Dodatno, Grad Dubrovnik stanove za hrvatske ratne vojne invalide sufinancira iznosom od 10.8 milijuna kuna.

Uvjeti za dodjelu stanova mladim obiteljima pred gradskim vijećnicima naći će se na dnevnom redu za nekoliko mjeseci, odnosno na jednoj od prvih sjednica Gradskog vijeća u 2020. godini.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Asfaltira se Ulica kneza Branimira

Na Montovjerni je asfaltiran prvi dio Ulice kneza Branimira. Radovi uređenja asfaltnog kolnika i zamjene pješačke ograde u ovoj ulici započeli su prošlog tjedna, a izvode se u fazama. U prvoj fazi uređuje se prvih 300 metara, počevši od okretišta prema izlazu. Do 20. prosinca 2019. u planu je asfaltiranje oko 4900 metara kvadratnih ulice i zamjena oko 460 metara zaštitne ograde za pješake. Izvođač radova je tvrtka Tehnogradnja d.o.o., ugovorni izvođač Grada Dubrovnika na održavanju nerazvrstanih cesta i javnih prometnih površina.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

U novu turističku sezonu s novim gradskim autobusima

Libertas Dubrovnik završio je postupak nabave 11 novih gradskih autobusa za javni prijevoz, koji bi trebali biti isporučeni kroz narednih sedam mjeseci. Riječ je o niskopodnim autobusima tvrtke Solaris Bus & Coach S.A., koja je udovoljila zahtjevima natječajnog postupka i s kojom je potpisan ugovor o isporuci. Ova investicija vrijedna je 17,7 milijuna kuna i u potpunosti je financirana eU sredstvima. Novim autobusima pomlađuje se vozni park Libertasa, osigurava viša razinu kvalitete pružanja usluge građanima, uz poštivanje najviših ekoloških standarda na tržištu. Svaki od njih kapaciteta je u prosjeku 85 mjesta, dužine 12 metara, ima troja vrata i opremljen tako da je prilagođen osobama s invaliditetom. U prometu bi novi autobusi trebali biti do iduće turističke sezone, a već u narednih mjesec dana očekuje se i isporuka prva tri zglobna autobusa.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

 

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 4. prosinca 2019.

 

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist