GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Za sterilizaciju 714 mačaka izdvojeno 200 tisuća kuna

U suradnji s udrugama za zaštitu životinja, Grad Dubrovnik od srpnja 2018. godine uspješno provodi akciju sterilizacije mačaka na cijelom gradskom području. Prema prikupljenim podacima iz veterinarskih ambulanti sterilizirano je ukupno 714 mačaka, od toga 500 ženki i 214 mužjaka. Sve su sterilizirane mačke označene malim rezom na vrhu uha zbog lakšeg prepoznavanja. Kastracija i/ili sterilizacija mačaka provodi se prvenstveno radi kontrole i regulacije mačje populacije, posebno kada su u pitanju mačke koje nisu zbrinute i borave vani te iz javno-zdravstvenih razloga, a ova akcija će se nastaviti i iduće godine. U 2019. godini za skrb o napuštenim životinjama u Proračunu je planirano ukupno 870 tisuća kuna pa je tako do danas utrošeno nešto više od 207 tisuća kuna za sterilizaciju mačaka te 516 tisuća kuna za hranu za pse privremenog azila Žarkovica. Dodatno, na zahtjev Društva za zaštitu životinja Dubrovnik, posljednjim rebalansom Proračuna usvojen je iznos od 500 tisuća kuna za potrebe uređenja azila na Žarkovici sa svrhom poboljšanja uvjeta.

Grad Dubrovnik predstavio je u svibnju idejno rješenje budućeg Azila za prihvat napuštenih pasa i mačaka s područja Dubrovnika koji će moći primiti 350 pasa i 50 mačaka. U prijedlogu Proračuna za 2020. godine planirana su sredstva za početak gradnje u iznosu od tri milijuna kuna.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekataNovi asfalt i ograda u Ulici kneza Branimira

Počeli su radovi uređenja asfaltnog kolnika i sanacije, odnosno zamjene pješačke ograde u Ulici kneza Branimira. Najprije se izvodi prvih 300 metara, počevši od okretišta pa prema izlazu, a ukupno će se asfaltirati oko 4900 kvadratnih metara ulice i bit će zamijenjeno oko 460 metara zaštitne ograde za pješake. Izvođač radova je tvrtka Tehnogradnja d.o.o., ugovorni izvođač Grada Dubrovnika na održavanju nerazvrstanih cesta i javnih prometnih površina. Prema planu, predviđen završetak radova je do 20. prosinca 2019.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Spreman park za pse u Mokošici

Nakon što su odrađeni svi pripremni radovi, od iskopa, gradnje podzida do postavljanja ograde i formiranja staza, u park za pse u Mokošici stigle su i sprave za pse te bi ovaj tjedan trebao biti otvoren za korisnike. Riječ je o prvom gradskom parku za pse s igralištem, smješten je na površini od oko 2270 metara, a investicija je ukupno vrijedna oko 370 tisuća kuna. Igralište za pse koncipirano je kao ograđena parkovna površina koja osim osnovnih elemenata parka poput staze, vegetacije i parkovne opreme, sadrži i sprave za pse te omogućuje vlasnicima da svoje pse puste s uzice kako bi se mogli slobodno kretati unutar za to predviđenog i ograđenog prostora. Izvedene su posebno ograđene zone za male i za velike pse, a na ulazu u park postavljene su i informativne table s istaknutim pravilima ponašanja. Između šljunčanih staza elipsoidnog oblika ostavljene su zelene zone za boravak i igru.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 27. studenog 2019.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist