AktualnoUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

KLJUČEVI PREDANI Grad osigurao stan za pedijatricu

Grad Dubrovnik osigurao je 50.000 kuna za opremanje stana za pedijatricu koja će u Dubrovniku raditi u novoj pedijatrijskoj ambu­lanti u Mokošici. Ključeve stana u gradskom vlasništvu ravnatelju Doma zdravlja Dubrovnik Branku Baz­danu predao je gradonačelnik Mato Franković, zajedno s pročelnicima Zdenkom Medovićem i Marijetom Hladilo. Grad je tako, uz to što je adap­tirao, uredio i opremio ambulantu za djecu u Mokošici, ujedno osigurao i opremio stan za doktoricu te za nju i medicinsku sestru osigurao i plaću za prvih godinu dana.

Iako nema zakonsku obvezu Grad Dubrovnik izdvaja značajna prora­čunska sredstva za zdravstvenu skrb sugrađana te pomaže rad Opće bolnice Dubrovnik i drugih zdravstvenih ustanova. Mladi roditelji su već ranije iskazali potrebu za još jednim pedijatrom na dubrovačkom području, a na ovaj način Grad je osigurao sve potrebne preduvjete.  PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekataLEGENDARNO IGRALIŠTE Obnovljen teren za basket u SSG-u

Obnovljen je sportski teren za košarku u naselju ‘Sedam smrtnih grijeha’. Radove vrijedne 93.151,13 kuna (s PDV-om) provela je tvrtka Tehnogradnja d.o.o., ugovorni izvođač na poslovima održavanja dječjih i sportskih igra­lišta. Radovi su uključivali popravak i bojanje nosive kon­strukcije ograde, postavljanje novog žičanog pletiva, popra­vak, bojanje i žbukanje zida od betonskih blokova, popravak i bojanje sportske opreme, zamjenu oštećenih tabli, obruča i mrežica, iscrtavanje crta sportskog terena za košarku i ukla­njanje raslinja sa sjeverne strane. Ugradnjom novog asfalta u potpunosti je obnovljena i podloga igrališta, a sportski teren je u sustavu video nadzora.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekataPOČETKOM 2020. Šetnica Nika i Meda Pucića uređuje se i širi

Grad Dubrovnik pokrenuo je otvoreni postupak javne nabave za izvođenje radova na sveobuhvatnom uređenju i sanaciji Šetališta Nika i Meda Pucića. Planira se sanacija juž­nog podzida i uređenje partera, postav­ljanje novih rasvjetnih tijela javne rasvjete, uređenje hidrantske mreže s podzemnim hidrantima, uređenje kupališta te uklanjanje stare i postav­ljanje nove, karakteristične i tipizirane urbane opreme poput klupa. Sigurno­sna ograda postavit će se na svim otvo­renim južnim dijelovima šetnice u dužini od cca 750 metara. Procijenjena vrijednost investicije je 3.500.000,00 kuna + PDV.

Šetnica će se na pojedinim dije­lovima gdje je to moguće proši­riti bez da se zadire u pomorsko dobro i u postojeća kupališta, koja će se u potpunosti sačuvati. S radovima se planira započeti početkom iduće godine.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekataOBORINSKA ODVODNJA Kreću radovi u Ulici kardinala Stepinca

Zbog izvođenja radova na izgradnji kolektora oborinske odvodnje, rekonstrukcije javne rasvjete i održavanja vodo­opskrbnog cjevovoda u Ulici kardinala Stepinca od srijede, 20. studenoga 2019. primjenjivat će se privremena prometna regulacija, a promet će se zatvarati u tri faze. U I. fazi zatvorit će se dio ulice u duljini 280 metara s početkom cca 80 metara zapadno od spoja s Ulicom Petra Svačića pa do izlaza s par­kirališta (garaže) Hotela Kompas. Sav promet od spoja s Uli­com Iva Dulčića prema Pošti Lapad odvijat će se kao i do sada uobičajenim dvosmjernim režimom prometovanja u duljini od 500 metara, odnosno do početka gradilišta. Od zapadnog ruba gradilišta promet će biti zabranjen za sva vozila osim vozila gradilišta i hitne službe. Dozvolit će se prolazak samo za vozila stanara Ulice Petra Svačića preko zapadnog dijela gradilišta kako bi mogli pristupiti svojim stambenim objek­tima. Od parkirališta Hotela Kompas do spoja s Ulicom kralja Tomislava uspostavit će se dvosmjerni režim prometovanja. Autobusna linija Libertasa neće prometovati Ulicom kardi­nala Stepinca nego samo Ulicom Iva Dulčića.

Zajednički projekt Grada i Vodovoda vrijedan je 6.2 milijuna kuna bez PDV-a, a njegovom realizacijom napokon će se riješiti problem oborinske odvodnje ovog dijela Lapada. Radove, sukladno provedenom javnom natječaju, izvodi Strabag d.o.o.

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 20. studenog 2019.

Pročitajte još

Vodovod rješava alternativnu opskrbu Grada vodom

Dulist

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist