AktualnoUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Postavljaju se nove autobusne čekaonice

Deset novih autobusnih čekaonica i nadstrešnica postavlja se na gradskom i prigradskom području i to na auto­busnim stanicama koje dosad nisu bile natkrivene. Vrsta čekaonice oda­brana je ovisno o prostornim moguć­nostima svake pojedine lokacije. Tako se u naselju Bosanka postavlja zatvo­rena čekaonica s dva prednja stakla, dok se čekaonice otvorene s prednje strane postavljaju u Sustjepanu, ispod Nove Mokošice, na stanici Pošta Lapad i na otoku Šipan – u naselju Šipanska Luka. Zbog ograničenja u prostoru, na Masarykovom putu – ispred hotela Adriatic, u Ulici od Batale iznad trgo­vine Pemo i na tri lokacije u Ulici Žrtava s Dakse – Dvori Lapad, preko puta Dvora Lapad i na križanju s Ivanskom ulicom, postavljaju se nadstrešnice.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Grad će financirati nabavku skutera za potragu i spašavanje na moru

Na sastanku gradonačelnika Mata Frankovića s vod­stvom Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik, predsjed­nikom Vickom Mihaljevićem i ravnateljem Živkom Šimu­novićem razgovaralo se o nabavci specijaliziranog plovila za traganje i spašavanje na moru. Gradonačelnik Franković prihvatio je potporu ovom pilot projektu te će Grad Dubrov­nik u Proračunu za 2020. godinu osigurati potrebna sredstva u vidu donacije GDCK-u Dubrovnik, a poduprijet će i ustro­javanje buduće službe i osposobljavanje njenih pripadnika. Skuter ‘Rescue Runner’ dužine je 3.6 metara i kapaciteta 375 kilograma, a može razviti brzinu do 38 milja. Dizajniran je za misije potrage i spašavanja te za rad u najizazovnijim uvje­tima na moru, a pokrivao bi čitavo područje dubrovačkog akvatorija – od Lokruma do Elafita i Brsečina.

Nabavka skutera ‘Rescue Runner’ ključna je za pilot pro­jekt ustrojavanja službe za spašavanje na moru, a koju prvi u Hrvatskoj razvija upravo Dubrovački Crveni križ.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Potpuni ‘make-over’ dječjih igrališta u Kliševu i Gromači

Završeni su radovi rekonstruk­cije dječjih igrališta igrališta u Kliševu i na Gromači, zajedno vrijednih gotovo 600 tisuća kuna. U Kliševu je provedena zamjena dotrajalih sprava uz postav­ljanje novih igračaka: igre školice, nji­halice, ljuljačke i tobogana. Postojeća zastarjela ograda, koja je predstavljala opasnost za najmlađe, zamijenjena je novom, a samo igralište novouređe­nom stazom povezalo se s postojećom cestom. Nova ograda postavljena je i na susjedom boćalištu, gdje je izvedena i nova podloga. Na Gromači je također na igralištu ugrađena nova oprema: brod-tobogan, penjalice, ljuljačke, klackalice i vrtuljak, a ujedno su provedeni i horti­kulturni radovi. Uz sve igračke i sprave na oba igrališta postavljena je nova zaštitna podloga. Ovom investicijom Grada Dubrovnika stanovnici Kliševa i Gromače, od najmlađih do najstarijih, dobili su novouređeni sadržaj za kvali­tetnije slobodno vrijeme.

Isplaćeni dodaci na mirovine za 1618 dubrovačkih umirovljenika

Putemnadležnog Upravnog odjela za obrazova­nje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Grad Dubrov­nik isplatio je dodatak na mirovine umirovljenicima čije se mirovine kreću od 1800 do 2500 kuna. Ukupno je ispla­ćeno 460.800,00 kuna, a pravo na dodatak na mirovine ostvarilo je 1618 dubrovačkih umirovljenika. Podsjetimo, u okviru Mjera socijalnog programa Grada Dubrovnika svim umirovljenicima koji prebivaju na području Grada Dubrov­nika, a čija mirovina sa svim dodatcima iznosi od 1.800 do 2.000 kuna isplaćuje se dva puta godišnje iznos od 400 kuna. Umirovljenicima čija mirovina sa svim dodatcima iznosi od 2.000 do 2.200 kuna isplaćuje se dva puta godišnje iznos od 300 kuna, a umirovljenicima čija mirovina sa svim dodat­cima iznosi od 2,200 do 2.500 kuna uplaćuje se, također dva puta godišnje, iznos od 200 kuna.

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 13. studenog 2019.

Pročitajte još

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist

Vodovod rješava alternativnu opskrbu Grada vodom

Dulist

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist