Grad

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

U novoj Palčici uređeno osam vrtićkih skupina

Potpuno nova zgrada vrtića Pal­čica otvorila je 1. travnja vrata novim malim polaznicima, koji su sa svo­jim odgojiteljicama prostoru unijeli toplinu i radost. Vrtić prima osam odgojno-obrazovnih skupina, od kojih je pet grupa preselilo iz dječjeg vrtića koji je djelovao u Dvorima Lapad. Prozori su oslikani dječjim motivima, a grupe u potpunosti opremljene novim namještajem i igračkama. Time je realizirana prva značajna investicija u kapacitete predškolskog odgoja u posljednjem desetljeću, vrijedna 11.436.116,00 kuna s PDV-om i financi­rana iz proračuna Grada Dubrovnika, uz sufinanciranje sredstvima državnog proračuna. Nakon 360 dana radova, vrtiću su nadograđena dva kata u nivou postojećeg prvog i drugog kata, dok je na prohodnom ravnom krovu igralište, a sveukupni kapacitet sada iznosi 322 djece u 20 odgojno-obra­zovnih grupa.

Nova štedljiva rasvjeta u Riđici

Grad Dubrov­nik potpuno je rekonstruirao javnu rasvjetu naselja Riđica. Položeno je 550 metara odzemne niskonaponske instalacije te postavljeno 18 stupnih mjesta sa 25 rasvjet­nih tijela, a također je i dekorativno osvijetljena mjesna crkva. Čitava rekonstrukcija provedena je uz primjenu mjera energetske učinkovitosti i smanjenja svjetlosnog onečišćenja, uz korištenje svjetiljki s LEDtehnologi­jom. Ovom izmjenom značajno će se smanjiti troškovi za utrošenu električnu energiju, dok će se troškovi za redovno održavanje svesti na minimum.

U Mokošici se uređuje boćalište

Najveće gradsko naselje Moko­šica uskoro će dobiti uređene prostore boćališta i pomoćnih prostorija ispred skloništa pored Udruge umirovljenika. U tijeku je uređenje prostora oko posto­jećeg boćališta te sanacija krovišta vanjske kuhinje ispred boćališta, kao i uređenje unutarnjeg prostora skloni­šta, kojeg boćari koriste kao pomoćne prostorije.
Predviđeno je postavljanje podnih pločica u predulaz te glavnu prosto­riju, gdje će se također riješiti venti­lacija te obojati zidovi i strop, dok će se u predulazu napraviti i novi wc. Na postojećem platou oko boćališta posto­jeća ulegnuća će se sanirati te ugraditi novi materijal i vratiti postojeći oploč­nici. Kako bi se jasno formirao prostor oko boćališta za sudionike i gledatelje izvodi se novi potporni zid u nastavku na postojeći.
Radovi vrijedni oko 350 tisuća kuna s PDV-om potrajat će do kraja svibnja, a po završetku će se dobiti još jedan društveni sadržaj u naselju Mokošica.

Aktualnosti Grada Dubrovnik iz tiskanog izdanja (24. travnja 2019.)

Pročitajte još

OTVORENJE KRAJEM SRPNJA Lazareti ne smiju biti još jedan spomenik kulture koji će crpiti sredstva iz proračuna

Maria Prkut

DUBROVNIK OPET OBARA REKORDE Dvomilijunto noćenje ostvareno sedam dana ranije nego lani

Dulist

U SVRHU PROMOCIJE DESTINACIJE Održan sastanak dubrovačkih hotelijera i nacionalnog avioprijevoznika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija