Urednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

ODOBRENA SREDSTVA Voćni obrok za sve školarce
Grad Dubrovnik i ove školske godine nastavlja provedbu programa ‘Shema školskog voća’ u svih šest grad­skih škola. Naime, djeca od 1. do 8. razreda u osnovnim školama jednom tjedno dobivat će obroke voća. Omogu­ćeno je to kroz program koji se provodi na razini Europske unije i za kojeg se aplicirao i Grad Dubrovnik. Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju odobrila je iznos od 121.346 kuna bez PDV-a, za ukupno 3.569 učenika. Podjela voća počinje idući tjedan, nakon potpisivanja ugo­vora s odabranim dobavljačem.
PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekataINFRASTRUKTURA Na groblju Dubac nastavljaju se radovi
Radovi na gradilištu groblja Dubac nastavljaju se početkom studenog i to izgradnjom ceste unutar obuhvata groblja u dužini od oko 900 metara s dva velika parkirališta, trafostanicom i svom potrebnom infrastrukturom na koju će se priključiti groblje u kasnijoj fazi. Vrijednost ove faze radova procijenjena je na 16,2 milijuna kuna. Istovremeno, provodi se postupak javne nabava za izradu glavnog i izved­benog projekta s troškovnicima za 2. etapu, a koja se odnosi na grobna polja i objekte u obuhvatu groblja, projekt za sve tipove grobnica i projekt za tzv. Biblijski vrt.

Do rujna 2019. godine u projekt groblja Dubac ukupno je utrošeno 69 milijuna kuna, od čega samo na otkup zemljišta otpada ukupno 21,6 milijuna. Udio sredstava Grada Dubrov­nika u istom periodu iznosi nešto više od 52 milijuna kuna. Groblje Dubac složen je i važan projekt za Grad Dubrovnik i Župu dubrovačku jer će građanima nakon niza godina omo­gućiti kupovinu grobnica po prihvatljivim cijenama. Buduće groblje raspolagat će i sa svom potrebnom infrastrukturom, uključujući kapelicu, poslovne objekte i dvoranu za ispraćaj. Trenutačno je zaprimljeno 1840 zahtjeva, što je brojka prema kojoj će se i ravnati u ovoj fazi izgradnje.PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekataGRADSKA IMOVINA Grad preuzeo društveni dom u Orašcu
Grad Dubrovnik postao je vla­snikom nekretnine u Orašcu uku­pne površine 1493 metra kvadratna u kojoj je smješten društveni dom, ali i Dobrovoljno vatrogasno društvo Ora­šac. Odlukom Ministarstva državne imovine, Republika Hrvatska se kao uknjiženi vlasnik nekretnine katastar­ske oznake čest. zgr. 320 sve k.o. Ora­šac odrekla vlasništva u korist Grada Dubrovnika. Prijenosom vlasništva konačno je otvoren put za dugoročna ulaganja kako bi se navedeni prostor šire društvene namjene adekvatno uredio te bio od najveće koristi mje­štanima Orašca.PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekataJAVNA RASVJETA Osvijetljena Pakljena na Šipanu
Grad Dubrovnik je putem Uprav­nog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu završio radove na izgradnji nove javne rasvjete na pre­djelu Pakljena u naselju Suđurađ na otoku Šipanu. Kroz radove vrijedne 120 tisuća kuna s uključenim PDV-om postavljeno je 12 novih stupnih mjesta sa suvremenim, energetski učinkovi­tim LEDsvjetiljkama. Novom javnom rasvjetom obuhvaćena je do sada neo­svijetljena dionica naselja u duljini oko 320 metara.

Grad Dubrovnik postao je vla­snikom nekretnine u Orašcu uku­pne površine 1493 metra kvadratna u kojoj je smješten društveni dom, ali i Dobrovoljno vatrogasno društvo Ora­šac. Odlukom Ministarstva državne imovine, Republika Hrvatska se kao uknjiženi vlasnik nekretnine katastar­ske oznake čest. zgr. 320 sve k.o. Ora­šac odrekla vlasništva u korist Grada Dubrovnika. Prijenosom vlasništva konačno je otvoren put za dugoročna ulaganja kako bi se navedeni prostor šire društvene namjene adekvatno uredio te bio od najveće koristi mje­štanima Orašca.
PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata
Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 23. listopada 2019.

Pročitajte još

[SPECIJAL] U podcastu ‘S Barbarom’ Krešimir Macan prognozira izborne rezultate. Jesu li 63 mandata nedostižna HDZ-u?

Barbara Đurasović

[FOTO] POZNATA HRVATSKA LICA U ŽUPI Otvoren Studio Marcela u Sheratonu

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist