AktualnoUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Završena obnova sportskog terena

U suradnji Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samo­upravu i Upravnog odjela za izgradnju i upravljanje projektima, završena je obnova sportskog terena za mali nogo­met u Novoj Mokošici, u ulici Između dolaca.
Prošle godine, u prvoj fazi sanacije, odrađeni su radovi bojanja ogradne konstrukcije sa žičanim pletivom i zamjena oštećenog pletiva, radovi popravka i bojanja malih barica te bojanje tribina. U drugom dijelu sana­cije ovog igrališta nedavno je postav­ljena nova betonska podloga, mre­žice na malim baricama te su iscrtane linije za mali nogomet. Iz sigurno­snih razloga postavljene su i kamere za video nadzor obnovljenog sport­skog terena, a završetkom ove obnove Mokošani su dobili potpuno uređen prostor za rekreaciju i druženje.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Napreduju radovi na drugoj etapi ceste

U tijeku su radovi na drugoj dionici ceste Kliševo- Mrčevo, i to na 2,5 kilometara dugom dijelu nerazvrstane ceste koji se proteže od križanja ‘Kadina ploča’ pa sve do Mrčeva. Izvedena su dva potporna zida predviđena projek­tom, a radovi se nastavljaju pripremom cjelokupne trase za asfaltiranje koje će se provoditi u fazama.
Podsjetimo, radovi na 3,2 kilometra dugoj cesti nastav­ljeni su krajem rujna, i to odmah po završetku prve dionice od Kadine ploče do Kliševa duge 700 metara. Sanaciju cje­lokupne ceste u punom profilu od 5,5 metara izvodi tvrtka Tehnogradnja, a ukupna vrijednost investicije koja će omo­gućiti kvalitetnu povezanost ovog dijela Gornjih sela iznosi 8 milijuna kuna. Za dionicu Mrčevo-Riđica u tijeku je izrada projektne dokumentacije.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Visoki upravni sud odbacio žalbe vlasnika bankomata

Visoki upravni sud RH rješenjem od 27. rujna odbio je prijedlog za obustavu izvršenja rješenja o uklanjanju banko­mata iz stare gradske jezgre, nastavno na žalbu vlasnika koji nisu imali odo­brenje za njihovo postavljanje. Kako je pojašnjeno u odluci, zaštita finan­cijskih interesa pojedinaca ne preteže pred svrhom zaštite kulturnih dobara.

Podsjetimo, nakon što je Gradsko vijeće na sjednici održanoj 27. lipnja donijelo izmjene Odluke o komunal­nom redu, vlasnicima prostora u sta­roj gradskoj jezgri izdana su rješenja o uklanjanju svih bankomata bez valjane dozvole konzervatora. Po isteku rokova od 30 dana, a ukoliko nisu postupili po rješenju, Komunalno redarstvo Grada Dubrovnika krenulo je s ispisivanjem visokih kazni za prekršitelje. Od uku­pno evidentiranog 41 bankomata njih 15 ima odobrenje Konzervatorskog odjela, dva su postavljena u unutarnji prostor i više im se ne pristupa s ulice, a svi ostali su uklonjeni od kraja kolo­voza do polovice rujna. Ovom odlu­kom, Dubrovnik je postao prvi hrvat­ski grad koji je svojim aktima uredio pitanje postavljanja bankomata kako bi zaštitio UNESCO-vu spomeničku baštinu.

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 16. listopada 2019.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist