Aktualno

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Završena obnova sportskog terena

U suradnji Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samo­upravu i Upravnog odjela za izgradnju i upravljanje projektima, završena je obnova sportskog terena za mali nogo­met u Novoj Mokošici, u ulici Između dolaca.
Prošle godine, u prvoj fazi sanacije, odrađeni su radovi bojanja ogradne konstrukcije sa žičanim pletivom i zamjena oštećenog pletiva, radovi popravka i bojanja malih barica te bojanje tribina. U drugom dijelu sana­cije ovog igrališta nedavno je postav­ljena nova betonska podloga, mre­žice na malim baricama te su iscrtane linije za mali nogomet. Iz sigurno­snih razloga postavljene su i kamere za video nadzor obnovljenog sport­skog terena, a završetkom ove obnove Mokošani su dobili potpuno uređen prostor za rekreaciju i druženje.

Napreduju radovi na drugoj etapi ceste

U tijeku su radovi na drugoj dionici ceste Kliševo- Mrčevo, i to na 2,5 kilometara dugom dijelu nerazvrstane ceste koji se proteže od križanja ‘Kadina ploča’ pa sve do Mrčeva. Izvedena su dva potporna zida predviđena projek­tom, a radovi se nastavljaju pripremom cjelokupne trase za asfaltiranje koje će se provoditi u fazama.
Podsjetimo, radovi na 3,2 kilometra dugoj cesti nastav­ljeni su krajem rujna, i to odmah po završetku prve dionice od Kadine ploče do Kliševa duge 700 metara. Sanaciju cje­lokupne ceste u punom profilu od 5,5 metara izvodi tvrtka Tehnogradnja, a ukupna vrijednost investicije koja će omo­gućiti kvalitetnu povezanost ovog dijela Gornjih sela iznosi 8 milijuna kuna. Za dionicu Mrčevo-Riđica u tijeku je izrada projektne dokumentacije.

Visoki upravni sud odbacio žalbe vlasnika bankomata

Visoki upravni sud RH rješenjem od 27. rujna odbio je prijedlog za obustavu izvršenja rješenja o uklanjanju banko­mata iz stare gradske jezgre, nastavno na žalbu vlasnika koji nisu imali odo­brenje za njihovo postavljanje. Kako je pojašnjeno u odluci, zaštita finan­cijskih interesa pojedinaca ne preteže pred svrhom zaštite kulturnih dobara.

Podsjetimo, nakon što je Gradsko vijeće na sjednici održanoj 27. lipnja donijelo izmjene Odluke o komunal­nom redu, vlasnicima prostora u sta­roj gradskoj jezgri izdana su rješenja o uklanjanju svih bankomata bez valjane dozvole konzervatora. Po isteku rokova od 30 dana, a ukoliko nisu postupili po rješenju, Komunalno redarstvo Grada Dubrovnika krenulo je s ispisivanjem visokih kazni za prekršitelje. Od uku­pno evidentiranog 41 bankomata njih 15 ima odobrenje Konzervatorskog odjela, dva su postavljena u unutarnji prostor i više im se ne pristupa s ulice, a svi ostali su uklonjeni od kraja kolo­voza do polovice rujna. Ovom odlu­kom, Dubrovnik je postao prvi hrvat­ski grad koji je svojim aktima uredio pitanje postavljanja bankomata kako bi zaštitio UNESCO-vu spomeničku baštinu.

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 16. listopada 2019.

Pročitajte još

OD 1. LIPNJA BiH otvara granice za građane Hrvatske, Srbije i Crne Gore

Dulist

DVA PUTA TJEDNO Austrian Airlines od 21. lipnja leti na liniji Beč – Dubrovnik

Dulist

Carnival Breeze napustio grušku luku, krenuo prema Barceloni

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija