GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Završena prva dionica 3,2 kilometra duge ceste Kliševo-Mrčevo

Završena je prva dionica nerazvr­stane ceste od Kliševa do Mrčeva. Riječ je o 700 metara dugoj dionici od kri­žanja ‘Kadina ploča’ do naselja Kli­ševo. Odmah po završetku sanacije i asfaltiranja ove dionice nastavljeni su radovi na preostalom dijelu ceste do Mrčeva dužine 2,5 kilometara sa završetkom radova predviđenim za kraj godine. Sanacija cjelokupne ceste punom profilu od 5,5 metara izvodi se u sklopu programa pojačanog održava­nja gradskih prometnica, a koji provodi ugovorni izvođač, tvrtka Tehnograd­nja, a prema nalogu i uz nadzor nadlež­nog upravnog odjela za promet Grada Dubrovnika.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Nova parkirališna mjesta u Mokošici

U Novoj Mokošici utijeku je izgradnja parkirališta kapaciteta 72 parkirna mjesta, na području južno od zgrada HRVIodnosno sjeverno od OŠMokošica. Projekt će obuhvatiti i rekonstrukciju ‘T’ križanja ceste Ulice Marina Kneževića s ulicom Od izvora u kružni tok s četiri privoza, a planiranim zahvatima cilj je povećati prometnu sigurnost i omogućiti spoj novog parkirališta na prometnu mrežu. Na ukupnoj površini obuhvata od 2500 metara kvadratnih projektirana su 72 parkirna mjesta od kojih su četiri parkirna mjesta predviđena za osobe smanjene pokretljivosti.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Grad Dubrovnik među nacionalnim rekorderima po izdvajanjima za učenike

Grad Dubrovnik se našao pri samom vrhu top liste gradova koji naj­više izdvajaju za školsku opremu i sufi­nanciranje nabavke udžbenika. Naime, Prema istraživanju portala gradonacel­nik.hr i unatoč činjenici da se od ove godine sredstva za besplatne udžbe­nike svim učenicima osiguravaju u državnom proračunu, Dubrovnik se uz Vinkovce našao na samom proče­lju gradova rekordera. Naime, za radne bilježnice, tehničke kutije i likovne mape svim osnovnoškolcima Grad Dubrovnik osigurao je 1,5 milijun kuna. Uz to, podsjetimo, Grad Dubrovnik već nekoliko godina sa po 1.000 kuna sufi­nancira udžbenike srednjoškolcima, a ove godine je za tu namjenu osigurano 550 tisuća kuna. -’Uz brojne programe koje podupiremo, uvodimo i razvijamo u središtu našeg rada su kapitalna ula­ganja u osnovnoškolske kapacitete i jednosmjenski rad su svim školama. Samo u 2019. ta ulaganja dosežu 100 milijuna kuna. U tijeku je 70 milijuna kuna vrijedna izgradnja nove osnovne škole Montovjerna, prve novogradnja u osnovnoškolske kapacitete od sredine 80-ih godina. Osim toga, u dvije naše škole trenutno se provodi energetska obnova uz značajno sufinanciranje europskim bespovratnim sredstvima, dok je OŠLapad već prošla energetsku obnovu, i to kao prvi projekt u obrazo­vanju financiran iz EU fondova’, rekao je tim povodom gradonačelnik Mato Franković.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekataAktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 25. rujna 2019.

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist