GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

 Iz vanproračunskih izvora osigurano do 70 posto investicije energetske obnove

Za projekt energetske obnove zgrade OŠ Ivana Gundulića, koji je u fazi izvođenja, Gradu Dubrovniku odobrena su bespovratna sredstva u maksimalno dopuštenom iznosu do najviše 2.392,953,36 kuna iz Programa sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2019. godinu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske. Sredstva iz državnog proračuna dodjeljuju se radi sufinanciranja dijela sredstava koja je Grad Dubrovnik dužan osigurati iz vlastitih sredstva u provedbi ovog eU projekta, odnosno maksimalnih 50 posto od 4.785906,71 kuna. Projekt energetske obnove OŠ Ivana Gundulića vrijedan je 7.872.327,15 kuna, a za isti je Grad Dubrovnik, podsjetimo, još prošle godine osigurao bespovratna EU sredstva, dodijeljena u sklopu Operativnog programa ‘Konkurentnost i kohezija 2014.–2020.’, i to u iznosu 2.679.526,69 kuna, što predstavlja 36 posto ukupno prihvatljivih troškova projekta koji iznose 7.465.433,40 kuna. Ovom odlukom Ministarstva regionalnoga razvoja, Grad Dubrovnik dodatno je smanjio sudjelovanje u projektu proračunskim sredstvima te sada udio sufinanciranja bespovratnim sredstvima iz eU fondova i nacionalnih izvora doseže 70 posto ukupno prihvatljivih troškova investicije.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Grad u osnovne škole uložio 100 milijuna kuna

Počela je nova školska godina. U šest osnovnih škola kojima je osnivač Grad Dubrovnik nastavu će pohađati ukupno 3600 učenica i učenika, što je čak 117 učenika više nego prošle školske godine. U školske klupe prvi put je sjelo 471 učenika, također više nego lani kada je u školu krenulo 445 prvašića. Samo u 2019. godini ulaganja u osnovnoškolske kapacitete dosežu 100 milijuna kuna. U tijeku je 70 milijuna kuna vrijedna izgradnja nove osnovne škole Montovjerna, prve novogradnja u osnovnoškolske kapacitete od sredine 80-ih godina. Osim toga, u dvije škole – OŠ Ivana Gundulića i OŠ Marina Držića – trenutno se provodi energetska obnova uz značajno sufinanciranje bespovratnim sredstvima, dok je OŠ Lapad već prošla energetsku obnovu, i to kao prvi projekt u obrazovanju financiran iz EU fondova.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Počeli radovi na uređenju parka za pse s igralištem

Radovi na prvom gradskom parku za pse s igralištem smještenom u Novoj Mokošici započeli su krajem kolovoza, a trajat će sveukupno dva mjeseca. Odabrana lokacija ukupne je površine oko 2270 metara, prostire se na ulazu u naselje između ‘magistrale’ i Vinogradarske ulice. Radove izvodi obrt za pripremne radove na gradilištu ‘Urljević iskopi’, a investicija je ukupno vrijedna 270.829,00 bez PDV-a. Igralište za pse koncipirano je kao ograđena parkovna površina koja osim osnovnih elemenata parka (staze, vegetacija, parkovna oprema) sadrži i sprave za pse. Budući da park omogućuje vlasnicima da svoje pse puste s uzice kako bi se mogli slobodno kretati unutar za to predviđenog i ograđenog prostora, a izvest će se posebno ograđene zone za male i za velike pse. Iste su elipsoidnog oblika sa šljunčanim stazama. Između staza stvaraju se zelene zone za boravak i igru. Previđen je i priključak na vodu s mjestom za točenje na uzlazu u park. Na ulazu će se smjestiti i ograđeni pred prostor u kojemu se pas pušta s lanca prije ulaska u park. Bit će osiguran hlad, pitka voda i kante za pseći otpad.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 11. rujna 2019.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist