GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Uređuje se tri kilometra duga cesta Kliševo-Mrčevo

Grad Dubrovnik je putem nad­ležnog upravnog odjela za promet započeo izvođenje radova na sanaciji nerazvrstane ceste Kliševo – Mrčevo. Trenutno se izvode završni radovi pri­preme za asfaltiranje na prvoj, 700 metara dugoj, dionici od naselja Kli­ševo pa do križanja ‘Kadina ploča’. Navedena dionica planira se završiti do sredine rujna, dok je završetak 3,2 kilometra duge ceste predviđen kra­jem godine.
Sanacija cjelokupne ceste u punom profilu od 5,5 metara izvodi se u sklopu programa pojačanog održavanja grad­skih prometnica, a koji provodi ugo­vorni izvođač, tvrtka Tehnogradnja.
Ukupna vrijednost ove investicije, koja će omogućiti kvalitetnu pove­zanost ovog dijela Dubrovačkih gornjih sela, a time i novi poticaj razvoju ruralnog turizma, iznosi 8 milijuna kuna.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Uskoro sprave za djecu s poteškoćama u razvoju

Usklopu programa održavanja dječjih i sportskih igrališta postavit će se sprave za djecu s invaliditetom i smanjenom fizičkom pokretljivosti na tri dječja igrališta. Trenutačno se rade temelji na dječjem igralištu na Batali gdje će biti postavljen vrtuljak za djecu u invalidskim kolicima, dok se u parku Luja Šoletića u Gružu planira postaviti ljuljačka za djecu u invalidskim koli­cima te kombinirana ljuljačka u Bogiši­ćevom parku na Ilijinoj glavici. Sprave su izrađene od tvrtke Vojtek d.o.o. i ispod svake će se postaviti anti stres gumena podloga kako bi djeca osjećala sigurnost tijekom igranja i druženja.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Grad sufinancira udžbenike za srednjoškolce

Pozivaju se roditelji učenika srednjih škola, s prebiva­lištem na području Grada Dubrovnika, da podnesu Zahtjev za sufinanciranje nabavke udžbenika. Naime, Grad će i ove godine sufinancirati kupnju udžbenika u iznosu do 1.000 kuna. Zahtjev se dostavlja na propisanom obrascu Uprav­nom odjelu za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika, a iz Odjela pozivaju rodite­lje da ga čim prije podnesu, dok se račun može priložiti i naknadno, nakon što se udžbenici kupe.
Naime, sukladno Pravilniku o sufinanciranju nabave udž­benika učenicima/cama srednjih škola Grad Dubrovnik će sufinancirati udžbenike uz predočenje originalnog računa za kupnju školskih udžbenika i potvrdu o redovitom poha­đanju srednje škole. Ujedno je potrebno priložiti potvrdu o prebivalištu na području Grada za oba roditelja, ne stariju od 6 mjeseci.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

U prvom tjednu iz povijesne jezgre uklonjeno 13 bankomata

Provođenje Odluke Grada Dubrov­nika o ograničavanju postavljanja ban­komata u povijesnoj jezgri već u prvom tjednu pokazuje odlične rezultate. Od kada su na snagu stupila prva Rješenja o uklanjanju, već maknuto 13 uređaja, i to četiri u ulici Od Puča, tri sa Straduna, po dva iz Boškovićeve i Široke ulice te po jedan iz Restićeve ulice i s Gundu­lićeve poljane. Za prekršitelje su pred­viđene visoke novčane kazne, a Komu­nalno redarstvo Grada Dubrovnika svakodnevno će i dalje provjeravati lokacije u povijesnoj jezgri i ispisivati kazne na dnevnoj bazi. Ipak, prema najavama, očekuje se uklanjanje i svih preostalih bankomata koji su postav­ljeni bez suglasnosti konzervatora.

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 28. kolovoza 2019.

 

Pročitajte još

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist