Aktualno

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Izdane prve novčane kazne za bankomate

Nakon isteka roka po upravnom postupku čijim rješenjem je naloženo uklanjanje postavljenih bankomata s otvora zgrade, Komunalno redarstvo je u ponedjeljak izdalo rješenja kojima je novčano kažnjeno sedam objekata u povijesnoj jezgri, u iznosu od 10 tisuća kuna. Sllijedom rješenja, korisnici prostora su uklonili dva bankomata, od kojih se jedan nalazio u Boškovićevoj ulici, a drugi na Stradunu. Nakon što isteknu rokovi za plaćanje, a ako korisnici prostora preostale bankomate ne uklone, izdat će se novo rješenje s iznosom koji će svaki naredni put biti dvostruko veći i može ići do najviše milijun kuna. U međuvremenu, Komunalno redarstvo prekršitelje će svakodnevno nastaviti kažnjavati izdavanjem obveznih prekršajnih naloga, u iznosu od 10 tisuća kuna dnevno za pravne osobe plus dvije tisuće kuna dnevno za odgovornu osobu, dok će iznosi za prekršitelje fizičke osobe biti u iznosu od dvije tisuće kuna dnevno. Podsjetimo, Izmjenama i dopunama Odluke o komunalnom redu, kojima je Grad Dubrovnik propisao zabranu postavljanja bankomata i drugih uređaja u otvore na zgradama u povijesnoj jezgri, Dubrovnik je postao prvi hrvatski grad koji je svojim aktima uredio pitanje postavljanja bankomata kako bi zaštitio uNesCo-vu spomeničku baštinu. Korisnici prostora u Širokoj ulici prošli su tjedan sami uklonili sporne bankomate prije isteka roka i tako izbjegli plaćanje visokih novčanih kazni.

Obnovljen sportski teren i dječje igralište u Sustjepanu

Na sportskom terenu i dječjem igralištu u Sustjepanu dovršeni su radovi uređenja. Teren je asfaltiran te je postavljeno novo žičano pletivo na konstrukciji ograde. Na mjestima iza golova konstrukcija je ojačana sajlama od nehrđajućeg čelika, a izvedeno je i betonsko ojačanje temeljnog zida na dijelu ograde. Izvršeni su popravci i bojanje ogradne konstrukcije te koševa i golova na koje su također postavljene mrežice, a nanovo su obojeni zidovi i tribine. Na tribinama je postavljena i zaštitna ograda. Na dječjem igralištu su popravljene i učvršćene sprave, zamijenjene su letvice na ogradi igrališta te je postavljena antistres gumena podloga kod tobogana. Vrijednost ulaganja ukupno iznosi 244.989,01 kuna s PDV-om.

Provedena rekonstrukcija javne rasvjete Trstenog

U okviru godišnjeg plana aktivnosti održavanja sustava javne rasvjete Grada Dubrovnika rekonstruiran je dio javne rasvjete naselja Trsteno. Uz standardnu primjenu mjera energetske učinkovitosti i smanjenja svjetlosnog onečišćenja, izvršena je izmjena tehnološki zastarjelih i dotrajalih svjetiljki u naselju. Ukupna vrijednost investicije iznosila je 27 tisuća kuna bez PDV-a, a ubuduće će se značajno smanjiti troškovi održavanja rasvjete ovog područja.

Nove skale od magistrale do Ulice Bartola Kašića

Kod novoizgrađenog autobusnog ugibališta ispod vrtića ‘Pčelica’ u Novoj Mokošici započela je izgradnja skala koje će povezivati Ulicu Bartola Kašića i ulicu Uz magistralu, odnosno bivšu županijsku cestu Sustjepan-Lozica. Izgradnjom skala osigurat će se kvalitetnija i sigurnija pješačka komunikacija svim stanovnicima prema Osnovnoj školi Mokošica, a posebice učenicima koji u školu putuju autobusom, kao i građanima nastanjenim ispod magistrale, tj. na predjelu Rijeke dubrovačke. Ukupna vrijednost radova koji su započeli sredinom kolovoza iznosi 380 tisuća kuna, a bit će završeni do početka školske godine.

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 21. kolovoza 2019.

Pročitajte još

OLIMPIJSKE NADE Jugašima četvrto mjesto

Dulist

MARE I LEONA U ĐIRU ‘Ne bismo Orsan mijenjali ni za što, ali izluđuje nas parking i skupa butiga’

Dulist

LIJEČNICE MARIJA I KATARINA DORŠNER Uvijek smo se pratile u stopu. Sestra je osoba na koju možeš u svemu računati

Iva Dedo

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija