GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Gradonačelnici poručili Vladi: Ustrajat ćemo na ograničavanju broja vozila

Nakon nekoliko radnih sastanaka koje su u Dubrovniku i Splitu u proteklom razdoblju održali na temu izmjena i dopuna Zakona o prijevozu u cestovnom prometu, gradonačelnici Mato Franković i Andro Krstulović Opara uputili su prošlog tjedna dopis ministru mora, prometa i infrastrukture Olegu Butkoviću te predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću. Od Ministarstva i Vlade traže da u izmjene i dopune Zakona oprijevozu u cestovnom prometu uvrste njihov zajednički prijedlog prema kojem bi se jedinicama lokalne samouprave na čijem području se nalaze dobra Republike Hrvatske koja su upisana na UNESCO-ovom popisu svjetske baštine omogućilo samostalno određivanje broja dozvola za obavljanje autotaksi prijevoza, kao i utvrđivanje mjera i uvjeta pod kojima bi se ova djelatnost obavljala. Postojeće dozvole u ovom bi se slučaju stavile van snage.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Predsjednik MSC Cruises ispričao se građanima Dubrovnika

Dopisom upućenim gradonačelniku Matu Frankoviću, predsjednik MSC Cruises, Pierfrancesco Vago uputio je ispriku građanima Dubrovnika neugodnosti koje su nastale u četvrtak, 8. kolovoza zbog ticanja njihovog broda MSC Sinfonie mimo utvrđenog rasporeda, a što je prvi put nakon dvije godine prouzročilo zastoje u pješakom prometu na Vratima od Pila. Raniji dolazak Sinfonie, kaže predsjednik Vago, rezultat je nesretnih i neplaniranih okolnosti kojima su u najvećoj mjeri kumovale nepovoljne vremenske prilike na moru zbog kojih je Sinfonia na putu iz Venecije propustila ticanje u Mykonosu te se direktno uputila u Dubrovnik. Predsjednik MSC-a navodi da je došlo do propusta u kontrolnim mehanizmima MSC-a te da Sinfonia nije smjela dopustiti iskrcaj do regularnog vremena dolaska čime su prekršena pravila Clia-e i Grada Dubrovnika.
‘Bez odlaganja smo uveli novu razinu kontrole koja će osigurati da svi naši dolasci budu posve usklađeni s dogovorom CLIA-e i Grada Dubrovnika’, zaključuje predsjednik MSC-a uz poruku da je njihova predanost sporazumu s CLIA-om i željama Grada posve čvrsta.

MSC Armonia cruiser

U Gospinom polju nogometni teren s umjetnom travom

Započeli su radovi na izradi terena s umjetnom travom u Gospinom polju. Nogometno igralište bit će dimenzija 113 x 71 metara, dok je teren za igru planiran na 101 x 65 metara, što udovoljava propozicijama za odigravanje utakmica Saveznog ranga. Radovi na izradi terena s umjetnom travom obuhvaćaju skidanje sloja postojeće zemlje i trave, izrada novih drenažnih kanala, nasipavanje, postavljanje nove ograde oko cijelog terena, zahladnjivanje terena, oprema za održavanje te postavljanje sloja umjetne trave sa amortizirajućom podlogom. Vrijednost investicije kojom koordinira Javna ustanova Športski objekti Dubrovnik iznosi 3,2 milijuna kuna bez PDV-a.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Libertas vratio reducirane linije

Sukladno ranijim najavama, a nakon što su u Libertas stigli vozači zagrebačkog ZET-a, njih dvanaest, dubrovački prijevoznik uspio je normalizirati reducirane linije te su novim voznim redom vraćeni polasci subotom, nedjeljom i blagdanima na linijama: 2 Gorica-Pile; 2A Glavica Babinog kuka – Solitudo – Pile; 5 Viktorija – Babin kuk, dok su na liniji 3A Nuncijata – Pile vraćeni ukinuti polasci subotom, a vraćen je i polazak s Pila u 23:40 na liniji 17 Bosanka – Pile.

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 14. kolovoza 2019.

Pročitajte još

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist