GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Judo dvorana u Mokošici, rekonstrukcija zgrade gradskog bazena i nogometni teren

Obnovom i uređenjem judo dvo­rane u Mokošici Grad Dubrovnik započinje ciklus planiranih ulaganja u sportsku infrastrukturu, a koji će u 2019. godini, između ostalog, uklju­čiti početak rekonstrukcije zgrade ex-hotela Stadion, izgradnju hangara veslačkog kluba Neptun, ali i izgrad­nju nogometnog terena u Gospinom polju. Ustvrdio je to gradonačelnik Mato Franković prilikom prošlotjed­nog potpisivanja Ugovora o izvođenju radova adaptacije judo dvorane s tvrt­kom Texo Molior d.o.o., odabranim izvođačem. Riječ je o adaptaciji posto­jećeg poslovnog prostora u suterenu stambeno poslovne zgrade ‘S’ u Moko­šici ukupne neto korisne površine 370 metara kvadratnih koji se koristi za potrebe Judo kluba Mokošica, no isti je zbog dotrajalosti materijala i instala­cija te zbog potreba korisnika potrebno adaptirati. Ugovorena vrijednost inve­sticije iznosi 3.083.523,03 kuna s PDV-om, a rok izvođenja je 90 dana od dana uvođenja u posao.

Ugovor o izvođenju radova rekon­strukcije ex-hotela Stadion između Grada Dubrovnika kao naručitelja i tvrtke Texo Molior d.o.o. kao izvođača, potpisan također prošlog tjedna, osi­gurava izvođenje ove 18,3 milijuna kuna vrijedne investicije u sportsku infrastrukturu s rokom završetka 15 mjeseci od dana uvođenja u posao. -’Ova zgrada posljednjih 30 godina je posve neprimjerenog izgleda, a smje­štena je u samom centru grada. Vje­rujem da ćemo nakon radova dobiti zgradu koja će biti reprezent vater­pola i plivanja u Dubrovniku. Nakon obnove zgrade Dubrovnik će prvi put dobiti svoj Muzej vaterpola’, rekao je između ostalog gradonačelnik Mato Franković dodavši kako Grad Dubrov­nik nastavlja s ulaganjima u sportsku infrastrukturu, a kao ključ toga navodi riješene odnose s tvrtkom Excelsa nekretnine, vlasnicima žičare.

–Ono što ćemo naplatiti od žičare uložit ćemo u sportsku infrastrukturu’, ista­knuo je. Posebnost je što ovom rekon­strukcijom, uz prostore za sportske klubove, Dubrovnik dobiva i prvi Muzej vaterpola, koji će objediniti i sve sportske uspjehe našeg najtrofejnijeg kluba. Budući hostel ponudit će se u koncesiju, a redit će se i okolni vanj­ski prostor, a sjeverni dio parcele koji se sada koristi kao parkiralište planira se prenamijeniti u pješački prostor – trg te urbano opremiti i hortikulturno urediti. Zajedno s budućom javnom garažom na prostoru iza OTP banke i zgrade DTS-a činit će novu urbanu vizuru ovog dijela grada.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

GOSPINO POLJE Novi nogometni teren s umjetnom travom

Započinju radovi na izradi terena s umjetnom travom u Gospinom polju. Nogometno igralište bit će dimenzija 113 x 71 metara, dok je teren za igru planiran na 101 x 65 metara, što udovoljava propozicijama za odigravanje uta­kmica Saveznog ranga. Radovi na izradi terena s umjet­nom travom obuhvaćaju skidanje sloja postojeće zemlje i trave, izrada novih drenažnih kanala, nasipavanje, postavljanje nove ograde oko cijelog terena, zahladnji­vanje terena, oprema za održavanje te postavljanje sloja umjetne trave sa amortizirajućom podlogom. Vrijednost investicije kojom koordinira Javna ustanova Športski objekti Dubrovnik iznosi 3,2 milijuna kuna bez PDV-a.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 7. kolovoza 2019.

 

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Darko Tipurić: Hrvatska ne sluša ekonomiste i nema strategiju! Što nakon 2027. kad ostanemo bez bespovratnih sredstava iz EU?

Barbara Đurasović

[FOTO] KORAK DO FINALA Jugaši pobijedili u polufinalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist