DuList PROMOGrad

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Uređeno dječje igralište na Lopudu

Za djecu na Lopudu uređeno je igralište koje je bilo dotrajalo i u lošem stanju. Nabavljene su nove sprave, postavljena podloga i rubnjaci, a ograda i vrata su popravljeni. Ukupna investicija iznosi 142 tisuće kuna s PDV-om. U ovogodišnjem proračunu Grada Dubrovnika za održavanje dječjih i sportskih igrališta osiguran je iznos od 1,7 milijuna kuna, što je 40 posto više nego u 2018. godini. Dodatno, Upravni odjel za izgradnju i upravljanje projektima nosi 6,1 milijuna kuna za projekte investicijskog održavanja i izgradnje novih igrališta te drugih prostora za rekreaciju.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Orašac sljedeće godine dobiva sportsku dvoranu

OŠ Antuna Masle u Orašcu dobit će uskoro novu školsku sportsku dvoranu. Po ishođenju svih potrebnih dozvola, očekivani rok za početak gradnje je krajem 2020., a upravo se kreće s izradom glavnog projekta. Dvorana će se graditi na poziciji vanjskog igrališta, a osigurat će se i potreban broj parkirališnih mjesta. Nova dvorana bit će od velikog značaja za učenike škole jer trenutno nastavu tjelesne i zdravstvene kulture izvode u maloj polivalentnoj dvorani u potkrovlju škole ili, kad to vrijeme dopušta, na vanjskim igralištima. Prenamjena prostora će povećati kapacitet škole i omogućiti zadržavanje jednosmjenske nastave za sve razrede u budućnosti. Osim za nastavni program, dvorana će u poslijepodnevnim satima biti na raspolaganju za mjesne sportske klubove, čija su djeca za bilo kakve sportske aktivnosti morala ići u grad.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Vodovod kreće u izgradnju sustava odvodnje na Lopudu

Vodovod Dubrovnik raspisao je javnu nabavu za projekt izgradnje sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na otoku Lopudu. Riječ je o investiciji procijenjene vrijednosti od 12 milijuna kuna za koju je već dobivena građevinska dozvola, a početak radova predviđen je za jesen ove godine. Projekt će sufinancirati Ministarstvo zaštite okoliša i energetike putem Hrvatskih voda u iznosu od 80 posto sredstava, dok će ostatak sredstava osigurati Vodovod Dubrovnik. Ova investicija predstavlja nastavak aktivnosti na rješavanju problematike otpadnih voda na Elafitima, čime će se unaprijediti standard života tamošnjih stanovnika i posjetitelja te zaštititi njihovo zdravlje i okoliš.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Započeli radovi u OŠ Ivana Gundulića i OŠ Marina Držića

Proteklog tjedna krenuli su radovi energetske obnove u OŠ Ivan Gundulić i OŠ Marin Držić. Izolacijom krovova i vanjskih zidova te zamjenom vanjske stolarije, značajno će se smanjiti računi za energente. U gruškoj školi predviđena je i nova Led rasvjeta, radijatori i obnova strojarnice, dok će se u OŠ Marina Držića ugraditi solarni sustav za pripremu potrošne tople vode. Za projekt je osigurano bespovratno sufinanciranje u ukupnom iznosu od 3.023.589,26 kuna, odnosno 35 posto od ukupno prihvatljivih troškova koji iznose 8.689.040,28 kuna. U gruškoj školi radovi bi trebali potrajati 12 mjeseci, a ugovorni izvođač je Alfaplan građenje d.o.o., dok će radovi na OŠ Marina Držića, koje izvodi Capitalis d.o.o., biti gotovi unutar pet mjeseci. Ovom vrijednom investicijom u infrastrukturu učenicima i djelatnicima škole osigurat će se kvalitetniji uvjeti za provođenje nastavnog programa.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 24. srpnja 2019.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist