DuList PROMOGrad

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Grad osigurao stan za djecu Doma Maslina

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković predao je u utorak ravna­teljici Dječjeg doma Maslina Ilijani Stojanović, uz prisustvo predsjednice Upravnog vijeća Doma Zrinke Raguž, ključeve gradskog stana u Gružu, za potrebe zbrinjavanja mladih koji s navršenom punoljetnosti napuštaju dom. U stan od 43 kvadratna metra bit će smještena dva korisnika koja uskoro odlaze iz Doma Maslina, čime će im biti olakšan prelazak na samo­stalan život. Organizirano stanova­nje uz povremenu podršku moguće je koristiti do navršene 21. godine života i služi za osamostaljenje za budući život. Grad će također nastojati osigu­rati sredstva za adaptaciju i oprema­nje stana, kroz natječaj Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga kao podrška procesu deinstitu­cionalizacije – druga faza.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dogovoreni bolji radni uvjeti za djelatnike Libertasa

Grad Dubrovnik nastavlja rješava­nje problema JGP Libertas Dubrovnik d.o.o., između ostalog i u vidu unapređenja radnih uvjeta djelatnika druš­tva. Već od ovog srpnja, radnicima će biti vraćeno pravo na povlašteni pokaz članovima uže obitelji. Svakom vozaču ubuduće će se podmiriti nadoknada troškova produljenja vozačke dozvole i memorijske kartice vozača, a unutar pet godina odobrit će im se i pet plaće­nih radnih dana za potrebe periodične izobrazbe. Povećanje plaće vozačima očekuje se u drugoj polovici 2020. godine, nakon provedenog financijskog restruktu­riranja društva Libertas Dubrovnik. Odrađeni sati koji nisu iskorišteni kao slobodni dani plaćaju se kao prekovre­meni, a svi postojeći zaostaci prekovre­menih iz prethodnih razdoblja bit će riješeni do kraja srpnja. Ovisno o okol­nostima pojedinih slučajeva, kada za to postoji opravdan razlog, ugovori o radu vozača sklapat će se na neodređeno vri­jeme s probnim rokom od 6 mjeseci.

Radnicima u operativnom sektoru Libertasa, Čistoće i Vrtlara u razdo­blju od sljedećih šest mjeseci bit će isplaćeno 400 kuna neto mjesečno, jer u najvećoj mjeri podnose teret poslovanja zbog povećanog opsega posla

DUBROVAČKI I SPLITSKI GRADONAČELNICI: ‘Ustrajat ćemo na izmjenama Zakona o cestovnom prometu’

Gradonačelnici Splita i Dubrovnika nastav­ljaju svoju suradnju oko izmjena i dopuna Zakona o cestovnom prometu. Andro Krstulović Opara i Mato Franković u ponedjeljak su iz Splita poručili kako je trenutno stanje na gradskim prometnicama njihovih gradova neodrživo stoga je potrebna izmjena i dopuna Zakona koji će dokinuti negative efekte liberalizacije taksi usluga. Suglasni su kako zakon nije ispunio cilj smanjenja gužvi, ni povoljniju uslugu korisnicima ni u Splitu ni u Dubrovniku te su naglasili kako su dva grada pod zaštitom UNESCO-a koji su pod enormnim priti­skom taksi vozila. Gradonačelnici će ustrajati na izmjenama i zahtje­vati da se prepoznaju i izdvoje UNESCO-ve zaštićene sre­dine odnosno lokaliteti te da se prema njima drugačije donosi – da se dopusti jedinicama lokalne samouprave da upravo u tim sredinama imaju mogućnost postavlja­nja limita, odnosno samostalnog uvođenja reda u pro­stor. Prijedlog teksta koji će biti upućen Saboru i Vladi RH najavili su za kraj kolovoza.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Započeli radovi na sanaciji Grabovice

Proteklog tjedna započeli su radovi na prvoj fazi sanacije odlaga­lišta komunalnog otpada Grabovica. Radove sukladno ugovoru potpisanom u svibnju izvodi tvrtka G.T. Trade d.o.o. Split, a preko 12 milijuna kuna vri­jedna investicija prvi je preduvjet pot­punog zatvaranja odlagališta do kraja 2020. godine, za što će Grad značajno iskoristiti sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Gradonačelnik Franković obišao je radove, pritom naglasivši kako je radi budućnosti potrebno adekvatno rije­šiti pitanje odlaganja otpada. Rekao je kako će se komunalni otpad do izgradnje županijskog centra za gos­podarenje otpadom odvoziti na drugu lokaciju te kako je u tijeku ispitivanje najbolje opcije za to, ali se paralelno radi i na osmišljavanju buduće javne namjene saniranog odlagališta.

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 17. srpnja 2019.

Pročitajte još

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist