DuList PROMO

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Za energetski učinkovitiji Ciciban i Izviđač 75 posto EU sredstava

U vrtićima Ciciban i Izviđač zapo­čeli su radovi energetske obnove zgrada. Na Cicibanu se demontira krov, nakon čega će se ugraditi solarni kolektori za toplu vodu. Radovi će obuhvatiti i toplinsku izolaciju 903 kvadratna metra s unutarnje i s vanj­ske strane. U vrtiću Izviđač ugradit će se potpuno novi sustav za grijanje i hlađenje pomoću dizalica topline te će se postojeći toplovodni sustav gri­janja zamijeniti elektro kotlovima. U tijeku je toplinska izolacija vanjskih zidova i stropa na novoj zgradi vrtića. Za oba vrtića naručena je nova PVC stolarija s dvostrukim izolacijskim staklom i zaštitom od sunčevog zrače­nja. Dječji vrtići Dubrovnik osigurali su polaznicima vrtića smještaj u drugim objektima za vrijeme trajanja radova, prema prethodnom dogovoru s rodite­ljima. Po završetku obnove znatno će se povećati energetska učinkovitost obje zgrade i smanjiti izdaci za utro­šak energije te podignuti kvaliteta infrastrukture predškolskog odgoja. Za sufinanciranje vrijedne investicije, Grad Dubrovnik je iz EU fondova osi­gurao 75 posto od ukupno prihvatljivih troškova koji iznose 4.163.097,87 kuna.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Vrtić u Mokošici – novi korak prema ispunjenju pedagoških standarda

Mokošica uskoro dobiva novi dječji vrtić na lokaciji Put na more, gdje se u sklopu samostana sv. Vinka završava adaptacija objekta započeta u listopadu prošle godine. Pro­stor će u rujnu primiti četiri nove grupe, tri vrtićke i jednu jasličku. Samostan je ukupne površine 1589 metara kva­dratnih, od čega na samu zgradu otpada 214. Osim glavne zgrade, postoje i dvije pomoćne građevine te veliko dvorište sa zelenilom, ukupne površine preko 1000 metara kvadrat­nih. Jedna od pomoćnih građevina adaptirana je u igrao­nicu sa sanitarnim čvorom za vanjsko igralište površine 80 m2. Završetkom ovih radova, vrijednih nešto manje od tri milijuna kuna, samo u 2019. godini Dječji vrtići Dubrovnik brojat će ukupno 12 novih grupa.

Radove je proteklog tjedna obišao gradonače­nik Mato Franković sa suradnicima, istaknuvši pritom kako je cilj ove gradske uprave uvođenje pedagoških standarda u sve vrtiće, kao i stvaranje uvjeta da se svako dijete po navršenih godinu dana automatski može upisati u vrtić, bez liste čekanja.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dovršeno uređenje Grudske i Pelješke ulice

U Gradskom kotaru Ploče iza Grada završeni su radovi na sanaciji Grud­ske i Pelješke ulice. U ovim pješačkim ulicama koje spa­jaju Zagrebačku ulicu i Gor­nji Kono popravljene su ste­penice i odmorišta u cijeloj širini, što je ulicu učinilo sigurnijom i pristupačni­jom. Ukupno je uređeno oko 600 kvadratnih metara obu­hvata, a vrijednost radova iznosi 220 tisuća kuna s PDV-om.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Novi tuševi na plažama

Aktivnosti na ure­đenjui sanaciji javnih kupališta i plaža Grada Dubrovnika nastavile su se postavljanjem novih tuševa za kupače. U Vrbici, Štiklovici, u Malom Zatonu na Bunici i u Solinama te u Velikom Zatonu na plaži u Solinama, na rivi kod crkve sv. Stjepana i kupalištu na Malom Batu postavljeno je ukupno sedam tuševa, a u planu je i ugradnja na kupalištu u Lozici. Troš­kove vode snosi Grad Dubrovnik.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

 

Pročitajte još

RIT CROATIA Osvoji punu stipendiju za američki studij Service Managementa

Dulist

Poboljšajte san uz namirnicu koju zasigurno već imate u kući – blagodati med

Dulist

Trikovi za veću zaradu: Evo kako da vam apartman bude popunjen cijelu sezonu

Dulist