DuList PROMOGrad

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dječjim vrtićima nova oprema

Grad Dubrovnik pokrenuo je postupak javne nabave opreme za dječje vrtiće, procijenjene vrijednosti 696.400,00 kuna, u sklopu projekta ‘Grad za djecu – poboljšanje usluga i uvjeta za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području grada Dubrovnika’. Novom opremom unaprijedit će se standard u dubrovačkim vrtićima pa će vrtić Pile dobiti opremu za vanjsko igralište, a Pčelica i Palčica opremanje senzornih soba za djecu s poteškoćama u razvoju. S obzirom da se u Dječjim vrtićima Dubrovnik razvijaju dva posve nova, posebna programa – Montessori i sportski program, nabavlja se i oprema za njihovo provođenje i to za opremanje Montessori soba u Škatulici, Pčelici i Palčici te opremanje sportskom opremom dječjih vrtića Pile, Ciciban i Palčica.

Projekt Grad za djecu, vrijedan oko 14 milijuna kuna, u potpunosti je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.–2020.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Uređuje se 2,5 kilometra duga dionica ceste Suđurađ-Šipanska Luka

U tijeku su radovi na sanaciji i uređenju nerazvrstane ceste Suđurađ-Šipanska Luka na otoku Šipanu, koje u sklopu godišnjeg plana investicijskog održavanja prometnica provodi Upravni odjel za promet putem ugovornog izvođača. U sklopu radova započetih prošlog tjedna sanirat će se i presvući novim asfaltnim zastorom dionica ceste duljine 2,5 kilometra. Vrijednost investicije iznosi dva milijuna kuna s pdv-om, a svi radovi bi trebali biti završeni do kraja mjeseca.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Obnovljen sportski teren na Gorici svetog Vlaha

Kroz program redovnog održavanja sportskih terena i dječjih igrališta Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu Grada Dubrovnika obnovljen je sportski košarkaški teren na Gorici svetog Vlaha. U sklopu provedenih radova staro žičano pletivo zamijenjeno je novim i obojana je cijela nosiva konstrukcija ograde. Postavljen je novi zglobni obruč s mrežicom i obojane su dvije košarkaške konstrukcije. Na zahtjev građana, Grad Dubrovnik također će nabaviti dva nogometna gola. Ukupna vrijednost radova iznosi 80.738,50 kuna s PDV-om.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Grad Dubrovnik od 1. srpnja obveznik e-Računa

Grad Dubrovnik od 1. srpnja 2019. godine zaprimat će račune isključivo u elektronskom formatu, propisanom eU normom o standardizaciji e-Računa. Nova odredba odnosi se na sve ugovore koji podliježu Zakonu o javnoj nabavi, odnosno na sve robe, radove i usluge bez obzira radi li se o postupcima javne nabave male i velike vrijednosti ili o postupcima jednostavne nabave.

Račune koji nakon isteku roka pristignu u nekom drugom formatu, gradska uprava neće više biti u mogućnosti zaprimiti, obraditi niti platiti račun za izvršenu uslugu. Računi koji će se moći zaprimati i u papirnatom obliku, nakon navedenog roka, su računi za usluge koje su izuzete od javne nabave, čl. 29.–39. te 348.–353. Zakona o javnoj nabavi.

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja (19. lipnja 2019.)

Pročitajte još

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist

ZABAVA, AKCIJA, DRAMA Novi kino tjedan donosi…

Dulist