Grad

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dječjim vrtićima nova oprema

Grad Dubrovnik pokrenuo je postupak javne nabave opreme za dječje vrtiće, procijenjene vrijednosti 696.400,00 kuna, u sklopu projekta ‘Grad za djecu – poboljšanje usluga i uvjeta za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području grada Dubrovnika’. Novom opremom unaprijedit će se standard u dubrovačkim vrtićima pa će vrtić Pile dobiti opremu za vanjsko igralište, a Pčelica i Palčica opremanje senzornih soba za djecu s poteškoćama u razvoju. S obzirom da se u Dječjim vrtićima Dubrovnik razvijaju dva posve nova, posebna programa – Montessori i sportski program, nabavlja se i oprema za njihovo provođenje i to za opremanje Montessori soba u Škatulici, Pčelici i Palčici te opremanje sportskom opremom dječjih vrtića Pile, Ciciban i Palčica.

Projekt Grad za djecu, vrijedan oko 14 milijuna kuna, u potpunosti je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.–2020.

Uređuje se 2,5 kilometra duga dionica ceste Suđurađ-Šipanska Luka

U tijeku su radovi na sanaciji i uređenju nerazvrstane ceste Suđurađ-Šipanska Luka na otoku Šipanu, koje u sklopu godišnjeg plana investicijskog održavanja prometnica provodi Upravni odjel za promet putem ugovornog izvođača. U sklopu radova započetih prošlog tjedna sanirat će se i presvući novim asfaltnim zastorom dionica ceste duljine 2,5 kilometra. Vrijednost investicije iznosi dva milijuna kuna s pdv-om, a svi radovi bi trebali biti završeni do kraja mjeseca.

Obnovljen sportski teren na Gorici svetog Vlaha

Kroz program redovnog održavanja sportskih terena i dječjih igrališta Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu Grada Dubrovnika obnovljen je sportski košarkaški teren na Gorici svetog Vlaha. U sklopu provedenih radova staro žičano pletivo zamijenjeno je novim i obojana je cijela nosiva konstrukcija ograde. Postavljen je novi zglobni obruč s mrežicom i obojane su dvije košarkaške konstrukcije. Na zahtjev građana, Grad Dubrovnik također će nabaviti dva nogometna gola. Ukupna vrijednost radova iznosi 80.738,50 kuna s PDV-om.

Grad Dubrovnik od 1. srpnja obveznik e-Računa

Grad Dubrovnik od 1. srpnja 2019. godine zaprimat će račune isključivo u elektronskom formatu, propisanom eU normom o standardizaciji e-Računa. Nova odredba odnosi se na sve ugovore koji podliježu Zakonu o javnoj nabavi, odnosno na sve robe, radove i usluge bez obzira radi li se o postupcima javne nabave male i velike vrijednosti ili o postupcima jednostavne nabave.

Račune koji nakon isteku roka pristignu u nekom drugom formatu, gradska uprava neće više biti u mogućnosti zaprimiti, obraditi niti platiti račun za izvršenu uslugu. Računi koji će se moći zaprimati i u papirnatom obliku, nakon navedenog roka, su računi za usluge koje su izuzete od javne nabave, čl. 29.–39. te 348.–353. Zakona o javnoj nabavi.

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja (19. lipnja 2019.)

Pročitajte još

PROSVJED PROTIV 5G MREŽE ‘Naši građani nisu pokusni kunići’

Dulist.hr

Završena izgradnja skalina kod POS-a I u Mokošici

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija