Natrag
20.4.2019 12:41

facebook

twitter

google

rss

dulist

PO 34. PUT Počinje Južnodalmatinska regata!

1.8.2014 @ 10:40 Dulist Sport

Podijelite:

Start Južnodalmatinske regate, 34. po redu u organizaciji JK Orsan i PSD Peliška Jedra, zakazan je u podne, a očekuje se da će se na startu u Orebiću pojaviti pedesetak brodova s oko 250 sudionika.

Danas će se ploviti prva etapa u dužini 12 nautičkih milja od Orebića preko Korčule do Pomene. Sutra od 10 sati slijedi druga etapa duga 18 nautičkih milja, od Pomene preko otočića Lirica do Prožure, a u nedjelju treća etapa u duljini 22 nautičke milje od Prožure preko Elafita do Dubrovnika.

– Možda smo očekivali kojeg natjecatelja više, ali s obzirom na vrijeme zadnjih dana zadovoljni smo s odazivom koji je zapravo optimalan za ovakav tip regate. Očekujemo stabilno vrijeme i dobar vjetar. Naravno da smo prijavili i Orsanov ‘Dubrovnik’, tu je i branitelj naslova pobjednika, slovenska ‘Megaenergija’, zatim i austrijski, crnogorski, talijanski brodovi, što regati daje međunarodni karakter. Sve su to izvrsni brodovi i bit će vrlo interesantno – kazao je predsjednik JK Orsan Marinko Mikulandra.

Cilj regate je u Dubrovnik u nedjelju navečer, kada će se u Hotelu Lapad od 21 sat tradicionalno održati ceremonija proglašenja najboljih.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana