Sport

Ploče, Plina istočna i Vapina u četvrtfinalu

Ploče, Plina istočna i Vapina u četvrtfinalu

Premijerno su sinoć Jadranske igre posjetile Zaton Veliki. Naime, na jednu je toplu ljetnu noć Zaton postao mjesto susreta pobjedničkih ekipa iz dosadašnjih kvalifikacijskih susreta kojih su Jadranske igre održale u Regiji 4, odnosno na samom jugu hrvatske obale.

Vuvuzele iz Slanog, Vapina iz Ćilipa, Ploče iz Ploča, Plina istočna iz Ploča te Castellum iz Polače sa otoka Mljeta trebali su još jednom dokazati sebi, ali i navijačima, kako kvalifikacijska pobjeda nije stvar slučajnosti, već odlične igre.

– Slavili smo pobjedu na Mljetu, a  doplovili smo sa našim gliserom i do Zatona. Nismo imali sreće, konkurencija je bila jaka, ali već od sutra počinjemo vježbati za iduću godinu-istaknuo je Ivan Nodilo, kapetan ekipe Castellum sa Mljeta.

Premda je svaka ekipa imala svoju podršku iz publike, najglasniji su ipak bili domaći navijači koji su bubnjevima, bakljama i vatrometom bodrili svoje igrače, ekipu Totalna šteta iz Zatona. Šteta je ipak ta da domaćini nisu izborili daljnji prolaz, međutim to im nije pokvarilo odlično raspoloženje i zabavu.
Pet je igara trebalo što bolje odigrati kako bi se ostvarili što veći bodovi, a među njima su bili i uvijek atraktivni leteći vaterpolo, mošarka, utrka bačvi, utrka magaraca te napeto povlačenje konopa.

– Mi  još uvijek igramo na krilima pobjede iz Ploča, tako da smo opuštenije i krenuli u natjecanje. Proučili smo detaljno sva pravila, trenirali, skužili poneki trik, i eto nas u regionalnom četvrtfinalu- rekao je Zoran Bule, kapetan pobjedničke ekipe Ploče.

Pored Ploča koje su zasjale na vrhu bodovne ljestvice, u regionalnu četvrtzavršnicu na Korčuli plasirale su se i srebrna te brončana ekipa, odnosno Plina istočna iz Ploča te Vapina iz Ćilipa, Konavle.

– Ne bi se mi mogli kući vratiti a da nismo osvojili medalju. Nije važno koje je boje, bitno da je medalja i da idemo dalje- poručio je Paolo Miljanović, kapetan trećeplasirane ekipe Vapina iz Ćilipa.

U Zatonu Velikom na teren su premijerno istrčali i mališani na Lino Jadranskim igrama junior. Zlatni pirati, Tonza Lima, Orangina i Literally awesome borili su se za pobjedničko postolje, a u konačnici su slavile cure i dečki iz ekipe Tonza Lima, odnosno Zaton Mali. Svojim su kućama ponijeli i slatke Podravkine poklon pakete.

Uzavrelom atmosferom u Zatonu bili su oduševljeni kako igrači i mnogobrojna publika, tako i organizatori, Turistička zajednica grada Dubrovnika, grad Dubrovnik i mjesni odbor Zaton.  

ZATON, OSMINA FINALA REGIJE 4, JADRANSKE IGRE, KONAČNI POREDAK:
1.      PLOČE, PLOČE, 41 BOD
2.      PLINA ISTOČNA, PLOČE, 31 BOD
3.      VAPINA, ĆILIPI, KONAVLE, 30 BODOVA
4.      TOTALNA ŠTETA, ZATON, 23 BODA
5.      VUVUZELE, SLANO, 22 BODA
6.      CASTELLUM, MLJET, 18 BODOVA

 
 

Pročitajte još

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist