Natrag
17.2.2019 06:50

facebook

twitter

google

rss

dulist

Pločanin vozio s 2,24 promila

20.8.2012 @ 16:39 Andrea Falkoni Račić Crna kronika

Podijelite:

Dvije osobe su teže, a 16 ih je lakše ozlijeđeno u 19 prometnih nesreća koje su se dogodile proteklog tjedna na županijskim prometnicama.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske sankcionirali su 809 sudionika u prometu, i to 306 zbog prekoračenja brzine i 13 zbog alkohola. U proteklom tjednu iz prometa su isključena 23 vozača (zbog vožnje pod utjecajem alkohola, upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje) te 7 vozila radi tehničke neispravnosti, odnosno isteka registracije.

Rekorder po izmjerenoj koncentraciji alkohola je 28-godišnjak koji je u subotu, 18. kolovoza, oko 23,30 sati, upravljao automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka, krećući se ulicom S. Radića u Pločama, kada je zaustavljen i kontroliran od strane policijskih službenika.

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola od 2,24 promila, vozač je uhićen i doveden u prostorije policije, a potom uz optužni prijedlog u nadležni Prekršajni sud, gdje je kažnjen novčanom kaznom od 4 700 kuna, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja B kategorijom u trajanju od dva mjeseca.
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana